Starfield geliştirici şirketin büyük umutlarına rağmen büyük düşüşler yaşıyor. Oyuncuların yüzde 97’si oyunu bıraktı.

2023’ün en çok beklenen oyunları listelerinde yer alan ve 6 Eylül 2023’te tanıtılan Starfield, beklentilerin çok uzak olması nedeniyle ağır eleştirildi. Arkasında Bethesda Game Studios olması nedeniyle beklentilerin arttığı oyun tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı. Uzay temasıyla gezegenlerin keşfedilmesi esasına dayanan oyunda 1000’i aşkın gezegen ile geniş bir oyun dünyası yaratılmıştı. Ancak oyunun oynanmaya başlanmasıyla birlikte eleştirilerin ardı arkası kesilmedi.

Starfield Sorunları Bıktırdı

Oyuncuların büyük bir bölümü oyundaki teknik sorunlar nedeniyle sosyal medya ağlarında eleştirilerini yöneltmeye başladı. Üstelik sorunlar sadece teknik değildi. Optimizasyon konusundaki başarısız çalışmalar oyunun akışını büyük ölçüde etkiledi. Tüm bunlara karşı geliştirici şirket herhangi bir çözüm bulamadı. Beklentilerin altında kalması ve bu konuda herhangi bir değişimin olmaması oyuncuların oyunu bırakmasıyla sonuçlanmaya başlandı.

Starfield’de Yüzde 97 Oyuncu Kaybı Yaşandı
Starfield’de Yüzde 97 Oyuncu Kaybı Yaşandı

Starfield Oyuncu Sayısı Yüzde 97 Kayıp Yaşadı

Starfield ile ilgili paylaşılan son raporlar oyunun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne serdi. Öyle ki Starfield, Steam’de çıkış yaptığı ayları takiben anlık oyuncu sayısında 330 bin kişiydi. Ancak son ay raporlarının güncellenmesinin ardından bu rakam 7 bine düştü. Yüzde 97 oranında bir kaybın olduğunu ortaya koyan bu rakamlar Starfield için alarm çanlarının çalmasına neden oldu. Yaşanan kayıp sonrasında oyuncuların tekrar oyuna döndürülmesi pek mümkün görülmüyor. Bunun başarılabilmesi adına ise oyunun tamamen elden geçmesi, tüm teknik sorunların giderilmesi ve yeniden tanıtımların gerçekleştirilmesi gerekebilir.

Bethesda Game Studios cephesinde ise Starfield dışında işler yolunda gitse de Starfield şirket için ciddi sıkıntı yaratmış durumda. Şirket her ne kadar bu konuda sessiz kalmayı tercih etse de oyun dünyasındaki bu başarısızlık unutulmayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir