Xbox’ın lideri Phil Spencer, Brezilya’daki CCXP etkinliğinde yapmış olduğu açıklamada, Bethesda’nın uzay temalı RPG oyunu Starfield’ın 12 milyondan fazla oyuncu tarafından oynandığını açıkladı.

Spencer, Starfield’ı “muazzam bir hit” olarak tanımlarken, satış rakamları veya oyuncuların Game Pass aboneleri ile oyunun sahipleri arasındaki dağılımına dair detaylı bir bilgi vermedi.

“Starfield piyasaya sürüldüğünden bu yana 12 milyondan fazla oyuncu tarafından oynandı. Starfield halen stüdyolarımızda en çok oynanan ilk 10 oyun arasında yer alıyor. Starfield’a verdiğiniz tüm destek ve onu muazzam bir hit haline getirdiğiniz için herkese teşekkür ederim.”

İlk Haftadan 6 milyon oyuncuyu geçti

İlk Haftadan 6 milyon oyuncuyu geçti

Starfield, Eylül ayında PC ve S’de Game Pass ve Xbox Series X oyunu olarak piyasaya sürüldü. Daha ilk haftasında altı milyon oyuncuyu geçerek Bethesda tarihinin en büyük lansmanı haline geldi ve üç haftadan kısa bir süre içinde 10 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.

Bu haber, Starfield’ın Steam platformunda yer alan olumsuz eleştirilere yanıt olarak geldi. Microsoft’un sahibi olduğu Bethesda, Starfield’ın Steam’deki kullanıcı incelemelerine verilen yüzde 68’lik ‘karışık’ puanını yanıtlayarak topluluğa açıklamalarda bulundu.

Ayrıca, Spencer Starfield için gelecekte içerik sayısının artacağı sözünü verdi ve ekibin amacının, oyunculara Skyrim ile aynı fırsatı vermeyi hedefleyen uzun vadeli bir plan olduğunu belirtti. “Skyrim’in başarısını tekrarlamak istiyoruz. Starfield’ın uzun yıllar boyunca oyun listelerinde üst sıralarda olacağına inanıyoruz.” dedi.

Erinç Eröz tarafından yazılan IGN Türkiye Starfield incelemesinde ise, “Geminize atlayıp, uçsuz bucaksız galakside diğer uzay gemileri ile it dalaşları yaşayıp, indiğiniz gezegenlerde bitmek bilmeyen maceralar peşinde koşmak ve ara sıra da atmosfersiz bir gezegenin yüzeyinden galaksinin muhteşem manzarasını hayranlıkla izlemek hoşunuza gider miydi? Evet diyorsanız doğru yerdesiniz, çünkü burası Starfield evreni.” şeklinde bir yorum bulunmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir