Starfield evreninde bir adam.

Bethesda Game Studios firmasının geliştirdiği ve yine aynı yere bağlı olan Bethesda Softworks’ün yayınladığı uzay temalı rol yapma oyunu Starfield, 6 Eylül’de meraklısıyla buluşuyor. Gelişmiş erişime sahip olmak için ise premium Starfield sürümüne sahip olmak yeterli.

Bethesda firması, Starfield’ın Küresel Yayın Süreleri tablosunu da paylaştı. 2018 senesinde Bethesda tarafından gerçekleştirilen E3 sunumu esnasında kamuoyuyla paylaşılan Starfield, uzayın derinliklerinde geçen bir oyun senaryosuna sahip ve Bethesda tarafından son 29 senede geliştirilen en iyi oyunlardan biri oluyor. 6 Eylül 2023 tarihi itibarı ile Xbox Series X/S ve Windows için yayınlanmış olacak.

Tüm Zamanların En İlgi Çekici Oyunu Starfield, Nvidia DLSS’i Desteklemiyor

Starfield 6 Eylül'de geliyor
Starfield 6 Eylül’de geliyor

Uzun süredir bazı söylentiler vardı. Starfield oyunu, Nvidia’nın herkesçe kullanılan Deep Learning Super Sampling (DLSS) adlı süper örnekleme teknolojisini desteklemiyor. Starfield’ın PC sürümü sadece 1 süper örnekleme teknolojisi için destek sunuyor. Bahsi geçen örnekleme teknolojisi ise AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) olmaktadır. Oyunun grafik performansı bu şekilde arttırılır.

Starfield’ın bilgisayar ayarları incelendiğinde ise PC oyuncularının iki farklı yükseltme opsiyonunu seçebileceği görülüyor. Biri FidelityFX Contrast Adaptive Sharpening (CAS) olurken, diğeri ise FSR 2’dir. Starfield PC ayarlarının Intel tarafından sunulan süper örnekleme teknolojisi olarak bilinen Xe Super Sampling’i (XeSS) de desteklemediği net bir şekilde açıklandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir