Starbucks, NFT planlarını netleştirdi. Kahve devi, ayrıcalıklı deneyimler ve faydalar sunan NFT’ler sunmak istiyor.

Starbucks patronu Howard Schultz geçen ay NFT dünyasına “dalacağını” söylemişti. Yakın tarihli bir rapora göre Starbucks, müşterilere kişiselleştirilmiş deneyimler ve faydalar sağlamak için NFT’ler geliştiriyor.

NFT’ler hakkında ilginç araştırma

2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin kazanç raporunu yayınlayan Starbucks, nihayet blockchain tabanlı NFT teknolojisini nasıl değerlendireceğini çözmüş görünüyor. Kahve devi, dijital bir topluluk oluşturmak ve NFT ile özel avantajlar sunmak istediğini söylüyor.

Starbucks, NFT ile özel deneyimler sunmak istiyor

Kahve devi misafirlerine özel bir deneyim yaratmak istiyor ve NFT planlarını genişletmeye başlıyor. NFT koleksiyonu için, Üçüncü Yer konsepti ev ve ofis arasındaki yerdir. Starbucks, müşterilere NFT satacak ve bir miktar kar elde edecek.

‘Starbucks deneyimine ve faydalarına özel erişim’ için özel bir açıklama bulunmamakla birlikte, alışverişlerde indirim uygulanabileceğine inanılıyor. Starbucks Pazarlama Direktörü Brady Brewer şunları söyledi:

“Starbucks topluluğu, çevresel olarak sürdürülebilir Web3 platformları üzerine bilinçli seçimler yapıyor. Bu topluluk Starbucks markasını daha da güçlendirecek, ortaklarımızın ilgisini çekecek ve işimize katkı sağlayacak.”

Bir Starbucks raporuna göre, “Starbucks Digital Community Web3” bu yıl satışa sunulacak. Şirket, mobil sipariş, mağaza içi Wi-Fi ve Starbucks Ödülleri gibi NFT’nin teknoloji girişimlerinin bir devamı olduğunu söyledi.

Starbucks’ın NFT için büyük planları var, ancak yatırımcılar aynı fikirde değil. Wall Street Journal, satışların Eylül zirvesinden yüzde 92 daha düşük olduğunu belirterek, NFT pazarının NFT pazarının “çökmekte” olduğunu iddia ediyor. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizce NFT dünyası çökebilir mi? Yoksa gelecekte daha mı çok karşımıza çıkacak? Starbucks’ın bu alana giriş yapması dengeleri değiştirebilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir