Ukrayna’da çalışmalarını sürdüren ve Stalker 2’yi piyasaya sunmaya hazırlanan GSC Game World, oyun için erteleme kararı alırken, merkezini de taşıyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen haberlerde şirketin Çek Cumhuriyeti’ne taşınacağı iddia edilmişti. Yapılan yeni ve resmi açıklamalarda ise iddiaların geçerli olduğu doğrulandı. Stüdyonun bazı bölümlerini Çekya’ya taşıyacak olan şirket, bu nedenle oyunu da ertelemek durumunda kaldı.

Stalker 2 askıya alınacak

GSC Game World’ün açıklamasında Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Stalker 2’nin askıya alınacağı da aktarıldı. Bu nedenle takvimde sarkma yapmak zorunda kalan şirket, Çekya’da yeni düzeni kurduktan sonra oyunu burada geliştirmeye devam edecek. Ancak açıklamalarda oyun için sıkı bir şekilde çalışılacağı da vurgulandı.

Ukrayna Rusya olaylarından en çok etkilenen şirketlerden birisi olan GSC Game World, oyunun isminde dahi değişikliğe gitmişti. İlk tanıtılan dönemlerde Stalker 2: Heart of Chernobyl adını alan oyun, Chernobyl kelimesinin Çernobil’in Rusça yazılışı olması nedeniyle değiştirildi ve Stalker 2: Heart of Chornobyl adını aldı. 28 Nisan tarihinde çıkması planlanan oyun için şu anda 8 Aralık tarihi hedefleniyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir