USD Coin’i (USDC) ihraç eden Circle’ın şu anda çökmüş olan Silicon Valley Bankasında 3.3 Milyar Dolarlık mevduatının bulunduğu doğrulanmıştı. Normalde dolar endeksli giden USDC, CoinDesk verilerine göre bankanın çöküşünün ardından Cumartesi günü 1 dolarlık sabitini kaybetti ve 86 sente kadar düştü.

Circle, toplamda yaklaşık 9,7 milyar dolar nakit tuttuğunu söyledi. Şirket, ABD bankaları Pazartesi günü açıldığında, Silicon Valley Bank’ta tutulan 3,3 milyar dolarlık USDC rezerv mevduatının tamamen insanların kullanımına sunulacağını söyledi. USDC, yapılan açıklamalardan sonra Pazartesi günü yükselişe geçerek yaklaşık 99 sentte, 1 doların hemen altına ulaştı.

USD Coin (USDC)

USDC, ABD doları ile bire bir sabitlenmesi gereken, stablecoin adı verilen bir kripto para birimi türüdür. Kısa vadeli ABD Hazineleri ve %100 nakit dahil olmak üzere gerçek varlıklar tarafından desteklenen bir dijital para birimidir, böylece her zaman 1:1 oranında ABD dolarına çevrilebilir. Tether’in ardından var olan en büyük ikinci stablecoin’dir.

USD Coin, kripto para borsası Coinbase (COIN) ve bir finansal teknoloji şirketi olan Circle’ın ortak kurduğu bir konsorsiyum olan Centre tarafından yönetilmektedir. Centre, kurucu üyeler Circle ve Coinbase tarafından başlatılan açık kaynaklı bir teknoloji projesidir.

USD Coin’in Avantajları ve Dezavantajları

  Avantajları

  • Düşük fiyat oynaklığı
  • Tamamen ABD tarafından düzenlenen rezerv varlıkları tarafından
    desteklenmesi
  • Enflasyona karşı koruma olarak kullanılabilmesi

 Dezavantajları

  • Fiyat takdiri olmaması
  • Tam olarak açıklanmayan yedek varlıkların karışımı
  • ABD doları fiyat enflasyonuna karşı bağışık olmaması

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir