Squid Game’in Roblox sürümleri oyun platformunun trend kısmında oldukça dikkat çekiyor. Oyun geliştiricileri, popülerlik elde eden dizinin uyarlamasını Roblox’a getiriyor. 

Dijital içerik platformu Netflix’in son zamanlardaki en popüler yapımlarından biri olan Squid Game’in Roblox versiyonunu geliştirdi. Oyun geliştiricileri, çocuk oyunlarının şaşırtıcı bir şekilde ele alınmasını kapsayan Güney Kore yapımlarındaki bir hayatta kalma oyununu Roblox’un bünyesine kattı. Oyun platformu Roblox, Netflix tutkunlarıyla bir araya getirdiği son hayatta kalma programına dizinin kopyası ile sık sık gündeme geliyor. Platformun trendler kısmında şu anda “Squid Game” ve “Red Light, Green Light” şeklinde başlıklar vardır. Bu oyunların görüntülenme sayısı da milyonlara ulaşmış durumdadır. 

18

Netflix platformunda yer alan dizi, 17 Eylül günü izleyici kitlesinin karşısında çıkan yeni bir Güney Kore yapımı olacak. Platformun kütüphanesinde yer almasının ardından kısa bir süre içerisinde dünya çapında büyük ilgi görmeyi başardı. Hatta öyle ki Türkiye’de içinde yer almak üzere pek çok ülkede en çok seyredilen Netflix yapımı olarak adından söz ettirdi. Netflix’e göre dizi o kadar çok beğenildi ki tüm zamanların en çok izlenen dizileri arasında yer almayı başardı. Dizinin konusu, oldukça fazla borcu olan Seong Gi-Hun karakterinin çevresinde ilerliyor. Çaresiz bir durumda olan Gi-hun adlı kişiye bir yarışma teklifinde bulunuyor. Teklifin ilk aşamasında Gi-Hun’ın dikkatini pek de çekmeyi başaramasa da içinde yer aldığı zor durumdan çıkamadığını anladığı anda kendisine verilen telefon numarasını arıyor ve yarışmaya son katılan kişi oluyor. 

Yarışma içerisinde 400’ün üzerinde katılımcı vardır. İlk oyun, katılımcıların kırmızı ışık yandığı anda durmasını, yeşil ışık yandığı anda ilerlemesini gerektirir. Oyun kapsamında bir süre vardır. Bu sürenin sonunda yerinde sabit duran, çizginin gerisinde kim kaldıysa ölüyor. Benzer bir şekilde kırmızı ışık yandığında ise hala hareket eden, dengesini koruyamayan kişiler de oyun dışı kalıyor. Katılımcılardan ilk kişi hayatını kaybedene kadar diğer oyuncuların oyun boyunca öleceğinden haberleri olmuyor. 

Squid Game Roblox’a nasıl uyarlandı?

19

Roblox’taki geliştiriciler de dizinin ilk oyununu Roblox’a uyarladı. Platformun trendler kısmında, pek çoğunu dizinin kopya sürümler yer alıyor. Kırmızı ışık yandığında duran, yeşil yandığında devam eden oyun, Roblox’da da büyük ilgi ile karşılaştı. Squid Game’in Roblox’a uyarlandığı oyunların her biri, dizinin farklı yönlerinden bahsediyor. Örnek vermek gerekirse biri hayatta kalma oyunları üzerine kurulurken diğeri ise hapisten kaçış kısmını ele alıyor. Oyundaki temel hedef kırmızı ışık yandığında oyuncuların durması yeşil yandığında ise oyuna devam etmeleridir. Roblox’un kitlesinin büyük bir kısmı küçük yaşta oyunculardan oluşuyor. Bu tür oyunların popüler olması ve yayılması oyuncu yaşlarının küçük olmasından dolayı sakıncalı olarak görülüyor. Bir diğer açıdan ise geliştiricilerin bu tarz oyunları genellikle izin almadan geliştirdiklerini de belirtmek gerekir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir