Spotify, AI çalma listesi özelliği ile yepyeni bir dönem başlatacak. İşte uygulamaya gelecek yeni yapay zeka özelliğinden ilk detaylar.

Geçtiğimiz dönemlerde yapay zeka ile birtakım testler gerçekleştiren Spotify, bu çalışmaların bir sonucu olarak yapay zekaya dayanan ilk özelliğini duyurdu. Kullanıcıların basit metin açıklamaları ile çalma listelerini oluşturmasına imkan tanıyan Spotify, Beta olarak özelliği kullanıma sundu. Başlangıç aşamasında sadece İngiltere ve Avustralya’daki mobil ve aynı zamanda premiumu olan kullanıcıların test edeceği özellik, ilerleyen dönemlerde tüm kullanıcılara sunulacak.

Spotify’ın Yeni Yapay Zeka Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Spotify’ın bu yeni özelliği için kullanıcıların Android ya da iOS fark etmeksizin kütüphaneye erişmesi ve ardından sağ üst köşede yer alan + tuşu ile yeni bir oynama listesi oluşturması gerekiyor. Bu listenin oluşturulması adına ise kullanıcıların yapay zekaya istem yazması gerekecek. Sonbaharda kitap okurken dinlenecek müzikler, açık havada gece dinlenecek yürüyüş müzikleri gibi istemlerin yazılmasının ardından yapay zeka, kriterlere göre listeleri hazırlayacak.

Spotify'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği Çalma Listeleri Oluşturuyor
Spotify’ın Yeni Yapay Zeka Özelliği Çalma Listeleri Oluşturuyor

Spotify kütüphanesindeki şarkıları analiz ederek özel teknikler ile listeyi oluşturacak Spotify yapay zekası, 30 şarkıdan oluşan listeler hazırlayacak. Üstelik hazırlanan listenin beğenilmemesi halinde ek seçenekler ile yeni listelerin oluşturulması istenebilecek.

Şu ana kadar erişim yetkisi bulunan kişilerin paylaştığı bilgilere göre çalma listelerinin oluşturulması oldukça başarılı. Türler, ruh halleri, kullanıcıların bugüne kadarki tercihleri gibi geniş bir veriye sahip olan Spotify, yapay zeka desteğiyle birlikte bu alanda yepyeni bir dönemin başlamasını sağlayabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir