Spotify, son mali raporunda karlılık oranlarında azalma olduğunu açıkladı. Sanal müzik platformu, rakiplerinin artmasıyla birlikte düşüş grafiği yaşamaya başladı. Özellikle pandemi sürecinde yaşanan zorluklar nedeniyle, şirketin gelirlerinde düşüş yaşandı. Ancak, Spotify yeni içerik fikirleri ve özellikle podcast içeriklerinin artmasıyla 2023 yılının ilk çeyreğinde 515 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Şirket, yüzde 22’lik artış oranı ile gelmiş geçmiş en büyük kullanıcı artışını gerçekleştirmiş oldu.

Ancak, kullanıcı sayısı artışına rağmen gelirlerindeki düşüş devam etti. Şirket 2022 son dört ayında 231 milyon dolarlık gelir kaybı yaşamıştı. 2023 yılının ilk üç ayında ise 248 milyon dolarlık bir gelir kaybı daha yaşandı. Bu durum, şirketin karlılık oranlarında da azalmaya neden oldu.

Giderleri Azaltma Çabaları Gelirleri Artırmaya Yetmedi

Spotify yönetimi, karlılık oranlarını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Pandemi sürecinde şirket giderlerini optimize etmek ve tasarruf elde etmek için çalışanlarının yüzde 6’sının işine son vermişti. Ayrıca, diğer giderlerinde de tasarrufa gitmişti. Yeni kullanıcı kitlesiyle birlikte gelir artışı yaşanması beklenirken, karlılık oranlarında beklenilen artış henüz gerçekleşmedi.

Spotify Verilerinizi Analiz Edebileceğiniz 5 Web Sitesi

Rakiplerinin Artmasıyla Spotify’da Düşüş Yaşanıyor

Spotify’ın düşüş grafiği, piyasadaki rakiplerinin artmasıyla birlikte giderek artıyor. Ancak, şirketin genel büyüme ve kullanıcı yaş oranlarına bakıldığında, tüm yaş gruplarında gelişme kaydettiği görülüyor. Ayrıca, dünya borsalarında da özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler içinde en çok büyüme oranına sahip olan şirketler arasına girdiği biliniyor.

Sonuç olarak, Spotify yönetimi ve uzmanlar, gelir artışı ve diğer önlemlerle birlikte karlılık oranını eski haline getireceğini ve karlılık oranını arttıracağını düşünüyor. Ancak, şirketin bu hedefine ulaşması için daha fazla çalışması gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir