Şarkıcı ve müzisyenlerin para kazanması konusunda önde gelen platformlardan birisi olan Spotify, para kazanma noktasında yeni bir düzenleme yapıyor.

Dünyanın önde gelen müzik platformlarından birisi olan Spotify, para kazanma konusunda farklı seçeneklere sahip. Ancak platformdaki yeni düzenleme, az dinlenen kanallar için para kazanma seçeneğini devre dışı bırakacak. Son dönemlerde yapay zeka desteği ile Spotify üzerinde ciddi ihlaller yapılırken yeni dönemde bu girişimler de önlenmiş olacak.

Spotify’de Ekonomi İyi Değil mi?

Spotify ile ilgili arka arkaya gelen bilgilerde Spotify üyelik ücretlerine yapılacak zamlar da konuşuluyor. Tüm bunlar ise tüm dünyada Spotify için ekonomik alanda sorunların yaşandığı spekülasyonlarının ortaya çıkmasına neden oldu. Hem abonelik paket fiyatlarının artacak olması hem de kazanç noktasında şartları daha zorlaması Spotify için bu iddiaların da büyük oranda doğru olacağını gösteriyor. Başlangıç aşamasında 5 bölgede yapılacak zamlardan Türkiye’nin de etkilenmesi bekleniyor. Ancak yeni dönemde geçerli olacak fiyatlara dair henüz bir paylaşım yapılmadı.

Spotify’den Az Dinlenen Kanallara Kötü Haber
Spotify’den Az Dinlenen Kanallara Kötü Haber

Tüm bunlar şirketin ciddi bir tasarruf yapmasını sağlayacak. Hem para kazanmayı devre dışı bırakacak daha az ödeme yapacak olan şirket, abonelik paketlerindeki zamlar sayesinde de gelirlerini arttıracak. Böylece makası kapatacak olan Spotify, ciddi bir tasarrufa imza atacak. Zira yapılan son paylaşımlarda şirketin 1000 dinlenmeye kadarki süreçte kullanıcılara ödediği ücret ortalama 0.03 dolar olduğu ve her yıl on milyonu aşkın şarkının bu aşamayı geçtiği belirtildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir