Beyaz gürültü yayınları, günümüzde bir işe odaklanmak ya da uyumak gibi eylemleri gerçekleştirmek adına sık tercih edilir hale geldi. Fakat Spotify bu durumdan bir hayli rahatsız. Bu yüzden de beyaz gürültünün bundan böyle fazla para kazanmasını önleme kararı aldı.

En çok da kitap okumak, derin bir uykuya dalmak istediğiniz anlarda bulunduğunuz ortamda rahatsız edici gürültüler olduğunda kendinizi iyi hissetmiyor olabilirsiniz. Bu konuda şelale, rüzgar, yağmur sesi gibi sesleri karıştırarak sunan ses dosyaları açarak odağınızı arttırıyorsanız size kötü bir haberimiz var.

Son zamanlarda Spotify mecrasında beyaz gürültü podcast yayınları artmaya başladı ancak Spotify buna bir dur demek istiyor.

Spotify Beyaz Gürültüyü İstemiyor gibi Görünüyor!

müzik dinleyen kadın
müzik dinleyen kadın

Spotify, herkese açık şekilde yaptığı duyuruda 01.10.2023 tarihi itibarıyla beyaz gürültü sesleri üretimi sağlayan podcast yayıncılarının Ambassador ADS adlı önemli programdan tamamen çıkarılacağı bilgisini paylaştı. Bahsi geçen program, yayıncıların yayın arasında şirket ürünlerinin olduğu reklamlardan kazanç elde etmesine yardımcı oluyor.

Beyaz gürültü yayını yapan kişiler birçok kişinin ilgisi ile ayda on binlerce dolar gelir elde edebiliyordu. Senelik kazançları incelendiğinde Spotify’ın yalnızca 38 milyon doları beyaz gürültü yayını yapan podcast sahiplerine ödediği detayı ortaya çıktı.

Bir yandan da birçok kullanıcı uzun süredir Spotify’ın bu konuda bir şey yapmasını istiyordu. Bundan böyle beyaz gürültü yayını yapan kişiler sadece otomatik reklamlar ve ücretli aboneliklerden gelir elde edebilecek. Öte yandan Ambassador ADS isimli programa katılım şartı ise son 2 ayda 1000 dinleyici olarak değiştirildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir