Çevrimiçi müzik sektörünün lider ismi  Spotify, tüm chart’ları tek bir çatı altında bir araya getiren yeni internet sitesini kullanıcıların beğenisine sundu. 

Müzik dünyasındaki gelişmelerden haberdar olmak için ve yeni parçaları keşfetmek adına pek çok kişinin halen çözüm bulamadığı önemli sorunlardan biridir. Müzik platformları bu konu ile ilgili olarak çeşitli hizmetleri kullanıcıların beğenisine sunarken sektörün lider ismi Spotify, tüm chart’ları tek bir çatı altında toplayan yeni internet sitesini kullanıcıların beğenisine sundu. Spotify Charts bağlamındaki yeni internet sitesine dünyanın dört bir yanındaki sanatçılar ve dinleyiciler tarafından erişim sağlanabiliyor.

Spotify Charts’taki yenilikler

25 5

Müzik türü chart’ları, hem müzik dünyasında hem de müzik türlerinde yaşanan değişimi gözler önüne seriyor hem de müzikseverlerin favori içeriklerini takip etmesini daha da kolay hale getiriyor. Spotify’ın müzik türü chart’larında her hafta 17 farklı müzik türünde en çok dinlenen 200 şarkı bulunuyor ve bu şarkılar, kullanıcılar tarafından hazırlanan çalma listeleri ile editoryal olarak geri bildirimler sonrasında alınan eleştiriler karşısında yapılan analizlere göre kategorilere ayrılıyordur. Sanatçı chart’ları, sanatçıların kendi kataloglarındaki tüm dinlenmelerine dayalı olarak kimin zirvede yer almak istediğini gösteriyor. Her Cuma, en çok dinlenen 200 sanatçı dünya genelinde ve 65 pazarda güncellenerek dinleyicilere en çok dinledikleri şarkıcıların yükselişlerini izleme imkanı sunuyor. 

Spotify’ın şehir chart’ları, bundan sonra Türkiye’den Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir gibi şehirlerin de dahil olduğu dünyadan 200’den de fazla şehirde dinleyiciler arasında popüler olmayı başaran müzikleri gösteriliyor. Her hafta Cuma günü dinleyici verileri güncellenerek şehir listeleri ve Spotify, kullanıcıların yaşadıkları veya merak ettikleri şehirlerde kimlerin trend olduğunu görmeleri adına yeni bir kaynak oluşturuyor. Bunun yanı sıra sanatçıların da tüm verilerin detaylarını inceleme ve dünyanın dört bir yanındaki dinleyicileri daha çok hangi müziğin harekete geçirdiğini öğrenmek mümkün olacak. 

Şehir listelerine ek olarak Spotify, ilgili olan şehirlerde yaşayan dinleyicilerin müzikal olarak sahip oldukları hobi alanlarını göstermek için her hafta, o şehre özgü olan en popüler şarkıları dünya genelindeki popülerliğine göre sıralayan “yerel nabız” (local pulse) listelerini de müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Söz konusu bu yeni liste ile beraber, yeni veriler de sunuluyor. Artık sanatçılar, genişletilmiş görünüm özelliği sayesinde liste giriş tarihlerini, zirve alanlarını ve yolculuklarını görebilirler. Aynı zamanda her şarkı için eklenen “daha fazla” sekmesiyle kullanıcılar o şarkıya ait  olan diğer bilgileri de görebilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir