Spotify, özel bir algoritmaya sahip müzik dinleme uygulamalarından birisidir. Sevilen şarkılara benzer şarkıları ön plana çıkaran ve ortak değerlere sahip kullanıcıların dinlediği şarkıları birbirine öneri olarak sunan uygulama zaman zaman sevmediğimiz şarkıları da bizlere sunabilir. Eğer özel bir liste üzerinden şarkı dinlemiyorsunuz ve sadece önerilenler üzerinden şarkıları dinlemeyi tercih ediyorsanız Spotify’da şarkıları gizleme ya da gizliliği kaldırma işlemlerini nasıl yapıldığını bilmelisiniz. 

Spotify’da Şarkı Nasıl Gizlenir?

Spotify uygulamasında şarkı gizlemek isteyenler için dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birisi masaüstünde mevcut çarkı gizleme özelliğinin çalışmamasıdır. Bu nedenle işlemlerin mobil üzerinden yapılması gerekmektedir. 

1 1627720060

Şarkı gizleme söz konusu olduğunda iki farklı şekilde şarkılar gizlenebilir. Ancak en basit yol şarkı adının yanında yer alan… simgesini dokunmak ve ardından açılacak olan ikinci menüde şarkıyı gizli seçeneğini seçmektir. Spotify’da şarkı gizlendiğinde şarkı gri renk ile gösterilmeye başlanır ve yanında kırmızı bir düğme belirir. 

Spotify’da Şarkı Nasıl Gösterilir?

Spotify’da gizlenen şarkılarda engelleme getirildiğinde şarkı kullanım boyunca tamamen devre dışı kalır ve kullanıcılar istediği zaman yeniden şarkının listelerde yer almasını sağlayabilir. Bu tip durumlarda ise öncelikle uygulamayı açmanız ve Ayarlar > Oynatma öğesini seçmeniz gerekir. Ardından, Çalınamayan Şarkıları Gizle’yi sola kaydırma işlemlerini yapmanız gerekir. 

Bu bölümde gizlediğiniz şarkılardan oluşan bir çalma listesi oluşacaktır. Bu listeden gizleme işlemini geri almak istediğiniz şarkıyı bularak şarkı için getirdiğiniz engellemeyi kaldırabilirsiniz. 

Eğer birden fazla şarkı için işlem yapmak istiyorsanız birden fazla şarkının nasıl seçildiğini de mutlaka öğrenmelisiniz. Kullanıcılar için çalma listesinin düzenlenmesi adınızı fayda gelişmiş bir düzenleme aracı bulunmaktadır. Listeler arası taşıma yaparken ya da belirtildiği gibi listeden bazı şarkıları silmek ya da gizlemek istediğiniz de çoklu seçim yapmanız gerekecektir. Çoklu seçim yaparken ise öncelikle Windows İşletim sistemlerinde CTRL, Mac’te ise CMD Tuşuna basılı tutup şarkı seçimi yapmalısınız. Böylece istediğiniz kadar şarkıyı seçebilir ve ardından seçtiğiniz tüm şarkılar için yapmak istediğiniz eylemi belirleyebilirsiniz.

Çoklu şarkı seçiminde tercih edilebilecek bir diğer seçenek ise Shift tuşudur. Belirli bir aralık içerisindeki tüm şarkıları seçmek istediğimizde öncelikle ilk şarkıyı seçmeniz ve ardından son Şarkıyı seçerken Shift tuşuna basılı tutarak seçim yapmanız yeterlidir. Böylece seçilen 2 şarkı arasındaki şarkılar da çoklu seçilmiş olacaktır. Çoklu seçim, şarkı gizleme ve gizlenen şarkıyı yeniden listelerde gösterme gibi tüm işlemlerde belirtilen adımları takip edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir