Podcast içeriklerine yönelik önemli bir çalışma gerçekleştiren Spotify, yeni bir özelliği daha duyurdu. 

2019 yılında podcast firmasını satın alarak bu alanda daha etkin bir şekilde olacağının ilk sinyallerini veren Spotify, 2021 yılında da Spotify içerik paylaşanlar için abonelik sistemine başlattı. Ücretli ve ücretsiz olarak pek çok farklı podcast seçeneğinin bulunduğu sistemde, etkileşimleri artırmak isteyen Spotify, yeni bir özellik geliştirdi. Açıklamalara göre dinleyiciler ile yayıncılar arasında daha iyi bir iletişim kurulabilmesi adına artık soru – cevap ve anket özellikleri kullanılabilecek. Yenilikler hem içerik oluşturucular hem de dinleyiciler için daha çok kolaylık sunacak.

Podcastlere soru cevap ve anket desteği geliyor

Spotify tarafından yapılan resmi açıklamada hizmet verilen 160’ı aşkın ülkede soru-cevap ve anket özelliğinin kullanılmaya başlandığı belirtildi. Kademeli bir şekilde güncelleme yapılacak olan yeni özellikler, tüm kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlanabilecek. Spotify uygulamasındaki Podcast sayfasında yer alacak yeni özellikler, kullanıcıların dinlemek istediği içerikleri seçmesini, öneriler sunmasını ve oylama yapmasını sağlıyor. Özellikle soru-cevap bölümünde dinleyicilerine yönelik çeşitli sorular sorabilecek olan içerik oluşturucular, alacağı veriler doğrultusunda yeni içerik planlamalarını şekillendirebilecek.

Spotify
Spotify yeni özelliklerinden ekran görüntüsü

Spotify yaptığı tanıtımda küçük bir detaya da değindi. Buna göre soru cevap bölümünde kullanıcılar tarafından verilen yanıtlar diğer kullanıcılar tarafından görülmeyecek. Bu bakımdan sorulara verilen yanıtlar tamamen gizli kalacak ve sadece yayıncı tarafından okunabilecek. Ancak anketler söz konusu olduğunda ankette oy kullanan kişiler oyunu kullandıktan sonra anketteki son durumu görebilecek. 

Yayıncıların kontrolünde olacak yeni özelliklerde sabitleme özelliği de olacağından dolayı Podcast yayın sayfasında her zaman en üstte dikkat çeken anketlere ya da soru cevapları yer verilebilecek. Özelliklerin Türkiye’de nasıl kullanılacağı ise önümüzdeki dönemlerde daha detaylı olarak görülebilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir