Spotify’da müzik videoları arka planda tutulsa da yeni güncelleme ile müzik videoları da izlenebilecek. İşte yeni özellikten ilk detaylar.

Spotify Beta’da yeni bir özellik ön plana çıktı.  Spotify’de müzik dinleyen kullanıcılar, eğer şarkının videosu varsa videoya geç diyerek şarkının kliplerini de izleyebilecek. Bu Spotify için yeni bir dönem de başlatmış olacak. Zira uygulama bugüne kadar videolara ağırlık vermezken şarkılar ile ilgili tüm detayları aktarmasına rağmen video durumunu arka plana atıyordu. Yapılacak yeni güncelleme ile tüm kullanıcılara sunulacak olan video özelliği, başlangıçta sadece 11 pazarda desteklenecek.11 pazar sonrasında ise  yeni çalışmalarla birlikte özelliğin kapsamı genişletilecek.

Spotify’da Video Ekleme Dönemi Başlıyor

Başlangıçta hem telif gibi sistemlerin aşılması hem de videoların platforma uygun bir şekilde eklenebilmesi adına sınırlı katalog ile testler başladı. Beta testlerinde Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna ve Asake gibi şarkıcıların şarkı videolarına yer verildi. Çalışmaların ilk aşamada binlere şarkı ile desteklenmesi hedefleniyor. Özelliğin kullanılmasında ise işler kolaylaştırılmış durumda. Şarkı dinleme ekranında videonun olması halinde videoya geç denilmesiyle geçiş yapılabilecek.

Spotify'da Müzik Videoları Ekleniyor
Spotify’da Müzik Videoları Ekleniyor

Bu butona dokunulmasının ardından ise şarkı en başa sarılacak ve baştan başlayacak. Aynı zamanda ekranın orta kısmında şarkı videosu yayınlanmaya başlayacak. Üstelik tam ekran desteği de bulunan videolarda kullanıcılar istedikleri zaman tam ekran olarak videoyu izleyebilecek. Video izlemekten vazgeçenler ise sese geç diyerek videoyu kapatabilecek.

Spotify yeni özelliği kota konusunda problem yaşatabilir. Zira yüksek çözünürlüklü video içerikler daha fazla veri tüketimine neden olacak. Yeni özellik Türkiye’de başlangıçta desteklenmeyecek. Ancak cihaz sınırlaması olmadığından dolayı mobil, masaüstü ve TV’lerde video özelliği kullanılabilecek. Premium abonesi olmayanlar ise özellikten yararlanamayacak. Yeni özellik beğenilse de ücretli abonelik kapsamında tutulması Spotify ücretsiz kullanıcılarını memnun etmeyebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir