Spotify, kullanıcı engelleme özelliği ile aktivitelerinizi istemediğiniz kişilerden saklamaya yardımcı oluyor. 

Popüler müzik platformlarının başında gelen Spotify, sosyal ağlarda olduğu gibi bir kullanıcı engelleme özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. Şirket, platformda farklı bir kullanıcıyı nasıl engellediğinizi büyük anlamda güncelliyor ve size bunu ilk kez kendiniz yapma imkanı tanıyor. Daha önce ise bunun için müşteri hizmeti ile iletişime geçmeniz konusunda yardımcı oluyor. Artık işlemi bir masaüstü veya mobil cihazlardan Spotify uygulaması ile beraber tamamlamanız mümkündür. Spotify kullanıcıları bir süredir diğer kişileri direk olarak engellemek için yeni bir yöntem arıyorlardı. 

2019’da Spotify, kullanıcıların “Bu sanatçıyı çalma” seçeneği asla duymak istemedikleri sanatçıları engellemelerine izin vermeye başladı. Yine de yardım almak için şirketle iletişime geçmediğiniz sürece eski sevgilinizi veya farklı kişileri bundan alıkoymak için bir seçenek yoktur. Spotify’da herhangi birini engellemek için profilinizi ziyaret etmeniz ve ilgili alana tıklamanız yeterlidir. “Engelle” veya “Kullanıcıyı Engelle” seçeneğini seçtiğiniz o kişi artık sayfanıza, herkese açık çalma listenizi erişim sağlamanızı veya dinlemenizi göremez hale geliyor. Buna ek olarak ise, düşüncenizi değiştirirseniz bir “Engellemeyi Kaldır” seçeneği de yer alıyor.

Spotify direk olarak engelleme özelliğinin tanıtılmasının, kullanıcılara müzik ve podcast dinlemeleri için güvenli bir ortam sunarken mümkün olan en iyi deneyimi sunmak adına bir parçası olduğu dile getiriliyor. Yeni özelliğin bu hafta içerisinde kullanıcıların beğenisine sunması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir