Milyonlarca aktif kullanıcısı olan Spotify’a nasıl müzik/podcast ekleyeceğinizi anlatıyoruz.

Spotify takipçi nasıl çıkarılır?

Müzik ve podcast dinlemeyi seven milyonlarca kullanıcının buluştuğu Spotify, birçok rakibine rağmen en popüler platformlar arasındaki yerini koruyor. Aynı zamanda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen platforma birçok kişi müzik ve podcast yüklüyor.

YouTube gibi müzik veya podcast’lerin belirli bir sayıya ulaştığında para kazanabileceği Spotify, oluşturduğunuz çalma listelerinden para kazanma imkanı da sunuyor. Peki, Spotify’dan müzik/podcast’lerin nasıl indirileceğine bir göz atalım.

Spotify Müzik/Podcast’leri Nasıl Yüklerim?

  • Önce IndyFi web sitesine erişin.
  • Hesabınız yoksa kaydolun.
  • Giriş yaptıktan sonra Sanatçılar bölümüne gidin.
  • Yeni bir sanatçı oluşturun veya mevcut sanatçı profilinize gidin.
  • Dağıtım’ı seçin ve yeni bir dağıtım seçeneği belirleyin.
  • Adımları sırasıyla takip edin.
  • İşlem tamamlanacak.

Yeni Dağıtım bölümü, yayın türü, sanatçı, başlık dili, çalışma bilgileri, kapak ve koruma gibi birçok ayrıntıyı içerir. Çalışmanızı bir veya daha fazla sosyal medya hesabında paylaşmadan Spotify’da yayınlayamazsınız. Çok basit bir arayüz ile Indefy, Spotify’da ücretsiz olarak şarkı ve podcast akışı yapmanızı sağlar.

Indiefy’nin web adresi, Spotify’da müzik veya podcast akışı yapmak için birkaç dakika beklemenizi ve kontrol etmenizi gerektirir. Uygun olduğunu düşünüyorsanız, şarkılarınızı veya podcast’lerinizi Spotify’da doğrulanmış bir sanatçı olarak paylaşacaksınız. Indiefy web sitesinde sadece Spotify’ı değil, tonlarca müzik ve podcast’i de paylaşabileceğiniz bir platforma kendi çalışmalarınızı yükleyebilirsiniz.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Spotify dinlenme başına ne kadar kazanıyor?

2006 yılından bu yana her geçen gün büyüyen ve milyonlarca kullanıcıyı kendine çeken platform, dinleme başına ortalama 0,003 dolar veya 0,005 dolar kazanıyor. Bu fiyat size düşük gelebilir ancak 1 milyon streaminiz olduğunda ortalama 3000-3500$ alırsınız.

Spotify’ı genel olarak milyonlarca kişi dinliyor. Spotify, sanatçılara lisans ücretinin %70’ini ve kalan %30’unu öder. Yukarıda vermiş olduğunuz verilerin tarihsel ve ortalama verilere dayandığını söylemek gerekir, öte yandan Spotify’ın algoritmasının öne çıkması ve hepinizi tanıması uzun zaman alabilir.

Yani Spotify değil birçok sosyal ağda kendinizi göstermeniz ve kaliteli içerik üretmeniz gerekiyor. İnternetten para kazanmak zor olsa da imkansız değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir