Spotify için Twitter’da yapılan yeni sızıntılarda, uygulamaya dikey müzik video izleme özelliğinin geleceği öne sürüldü. Kısa süre içerisinde dikkat çeken özellikler üstelik çeşitli video ve ekran görüntüleriyle destekleniyor.

Müzik akış platformlarında artan rekabet, uygulamaların farklı olmasını zorunlu kılıyor. Bu nedenle de sürekli değişim içerisinde olan uygulamalar, kullanıcılar için cazip pek çok özelliğin kullanılmasını sağlıyor. Konuyla ilgili son örnek ise Spotify oldu. Spotify için Twitter’da yapılan yeni paylaşımlarda, dikey kısa video akış desteğinin kullanıma sunulacağı belirtildi. Şu anda test sürecinde olan özelliğin kısa süre içerisinde kararlı sürüme eklenmesi beklenirken, paylaşılan görüntüler kullanıcıların beğenesini topladı.

Twitter’da dikkat çeken Spotify sızıntısı

Chris Messina tarafından TestFlight’ta bulunan iOS için Spotify’ın beta sürümünde fark edilen yeni dikey video desteği, küçük bir simge ile erişilebiliyor. Uygulamanın sekme çubuğuna konumlanan yeni simge sayesinde kullanıcılar dinledikleri içeriklerin yanı sıra kısa video klipleri de izlemeye başlayabilecek. Dikey formatta yer alacak videolar, böyle telefon ekranları için de kolay kullanım sunacak. Üstelik sızıntılarda dikey videolar için kullanıcılara yeni seçeneklerin sunulacağı da belirtildi. Buna gör kullanıcılar Canvas adı ile geliştirilecek yeni özellik ile sanatçıların şarkılarından belirli bir bölümlerin kullanılarak kısa video oluşturulması da mümkün olacak. 2019 yılından beri uygulama için geliştirilmiş olmasına karşın etkin olmayan Canvas özelliği yapılacak yeni güncellemeler sonrasında Spotify’da yeni bir dönem başlatabilir.

Yeni özelliklerin ne zaman etkin olacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak güncellemeler ile birlikte Spotify çok daha farklı bir uygulamaya bürünmüş olacak. Spotify özellikleri için Twitter’da yapılan paylaşımlar ise şöyle;

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir