Dünyanın en popüler müzik platformu Spotify tasarım değişikliği geliyor. Uygulamayı baştan aşağı değiştiren bu yeniliklerle ana sayfası, TikTok benzeri bir akış sayfasına dönüşüyor. Ana sayfadan aşağıya inildikçe şarkıların ritim kısımlarını ve podcastlerde veya sesli kitaplardan bölümleri dinleme olanağı sağlıyor. Şirket, gelen yeniliklerin uygulamada bugüne kadar yapılan en büyük değişikler olarak tanımladı. Spotify uygulamayı değiştirecek yeniliklerle dinamik bir arayüz sunarak kullanıcıların ve içerik üreticilerinin platformdaki deneyimini daha da iyileştirmeyi amaçlıyor. 

Daha çok kişiselleştirilmiş ve etkileşim odaklanan Spotify, TikTok benzeri bir akıştan çalma listesine ve akıllı karışık çalmaya kadar birçok özelliği içeriyor. 

spotify1

Uygulamaya TikTok benzeri akış ekleniyor

Müzik, Podcast’ler ve Programlar, Sesli Kitap olarak üç ayrı akış Ana sayfa sekmesinin üst kısmından ulaşılabilecek TikTok benzeri videoların ağırlıklı olduğu otomatik olarak oynatılacak görüntüler yer alacak.Sesli ve görüntülü önizlemeler ile Canvas adı verilen kısa videolar olacak. Bunun yanı sıra müzik sekmesinde çalma liseteleri ve albümleri de keşfedebilirsiniz. Burada verilen önizlemeler kısmında Instagram’daki gibi hikayeler bölümü de dikkatleri çekiyor.Beğendiğiniz müzik gibi içerikleri kaydetme, dinleme, paylaşma gibi özellikleri de kullanabileceksiniz. 

Akıllı karışık çalma yeniliği

Spotify geçtiğimiz yıllarda tanıtmış olduğu “zenginleştir” isimli özelliğini de geliştirdiğini duyurdu. Bu özellikte artık “Akıllı Karışık Çal “ olarak isimlendirdiğini söyledi. Artık Premium kullanıcılar, karışık çal butonuna gelecek bu özellikle beraber çalma listelerinde ruhlarına uygun olan ve Spotify’ın önerdiği yeni şarkıları da listeleye ekleyebilecek.

Podcast’lerde otomatik oynatma yeniliği

Spotify, podcast seven kullanıcılarının daa beğeneceği bir özellik getirdi. Buna göre uygulamada bulunan podcastler otomatik oynatma ile kullanılabilecek.

Bu özellikle tıpkı müziklerde olduğu gibi podcastlerde de içeriğe uygun olarak otomatik oynatma imkanı sunacak. Ayrıca bu özelliği kapatma özelliği de olacak. 

bUnların dışında Sanatçılarda Spotify’a diğer sosyal medya platformlarında bulunduğu gibi hikayeler ekleyebilecek. “Story” özelliği getirerek sanatçıların 30 saniyelik videolarını eklemelerini sağlayacak.

Sevilen sanatçıların ne zaman şarkı çıkaracağını gösteren sayaçlarda geri sayımda uygulamada yer alacak. Şirket bu yenilikler için zaman içerisinde herkese iyi geleceğini söyleyebiliriz dedi. 

Yeniliklerden sadece “Akıllı Karışık Çalma” gibi bazıları yalnızca Premium abonelere gelirken diğer yenilikler herkesin kullanımına sunulacak.    

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir