Spotify için yayınlanan yeni bir raporda, 2021 yılının sonuna kadar Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm Apple Podcast hizmetlerinin geçilmesi hedefleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik önemli bir atılım gerçekleştirerek yüksek kullanıcı oranlarına ulaşmayı başaran Spotify’da hedef 2021 yılının sonuna kadar Apple’ı geçebilmek. Analiz şirketi tarafından yapılan çalışmalarda, Pazartesi günü özel bir rapor paylaşılırken yılsonuna yönelik tahminlerde 28.2 milyon podcast dinleyicisine ulaşılması bekleniyor. Mevcut rakamlar ile birlikte şirketin bu alandaki hedefi ise Amerika Birleşik Devletleri pazarında Apple’ı geçebilmek.

Apple’ın ne kadar podcast abonesi var?

Yapılan son güncellemelere göre Apple’ın şu anda podcast abonesi 28 milyon civarında. Spotify’ın 28.2 milyon aboneye ulaşması ve 2021 sonuna kadar bu rakamlara çıkması ise Apple’ın geçilmesini sağlayacak. Üstelik eMarketer tarafından yayınlanan yeni raporda, uygulamanın özellikle 2025 yılına kadar pastadan daha büyük bir pay alacağı tahmin ediliyor.

Spotify Apple’a karşı üstünlük kuracağını düşünülmesindeki önemli etkenlerden birisi de Apple’ın hizmetinde görünen yavaşlama. Kullanıcı sayılarının yıldan yıla çok az seviyelerde artış göstermesi, Apple’ın podcast servisine çok fazla ilgi gösterilmediğini de ortaya koyuyor. Bu bakımdan hızlı bir trend içerisine girmiş olan Spotify’ın, kısa süre içerisinde Apple’a karşı üstünlük kurması bekleniyor

Amerika Birleşik Devletleri özellikle podcast konusunda en çok ilgi gösteren ülkelerden birisi durumunda. Yapılan son pazar araştırmalarına göre ülkedeki nüfusun yüzde 35.2’si Podcast dinliyor. Bu da Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 117 milyon kişinin ayda en az bir defa podcast dinlediğini gösteriyor. Tüm bu detaylar göz önünde bulundurulduğunda, 2023 yılına kadar 117 milyon kişinin 131 milyona ulaşması bekleniyor. İnternet kullanıcılarında ise mevcut podcast dinleme oranı yüzde 40 olurken, 2024 yılına kadar oranın yüzde 45’e çıkması bekleniyor.

Mevcut istatistikler, pazarda hakimiyet kuran uygulamaların ciddi bir güç kazanacağına net bir şekilde ortaya koyarken, yapılacak reklam çalışmaları ile birlikte Spotify şimdiden yüksek kullanıcı sayısına sahip olarak sektöre göz dikmiş durumda. Bu konuda oldukça cömert davranan Spotify, 2023 yılına kadar içerik oluşturuculara abonelik gelirlerinin tamamını veriyor. Böylece Apple’a karşı üstünlük kurmayı başaran Spotify, Apple’ın uyguladığı yüzde 30’luk (1 yıl sonra yüzde 15) komisyona karşı da şirketin çok daha güçlü olmasını sağlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir