Spotify yeni özellik olarak Şarkı Falı’nı kullanıma sundu. Kullanıcıların verdiği yanıtlara bağlı olarak geliştirilen özellik nasıl kullanılır? İşte detaylar.

Dünyanın en popüler müzik dinleme servisi Spotify, yeni özelliklerle güçlenmeye devam ediyor. Yeni özellik olarak tanıtılan Spotify Şarkı Falı çoğu kullanıcı tarafından bilinmiyor. Ancak yeni şarkılar keşfetmek ve falda çıkacak şarkıyı dinlemek isteyenler için oldukça ilginç ve eğlenceli bir özellik. Eğer siz de Spotify Şarkı Falı özelliğini test etmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Spotify Şarkı Falı Nedir?

Spotify Şarkı Falı, bir nevi kullanıcıların cevabın merak ettiği soruların yanıtlarını şarkılarla almasını sağlayan bir özellik. Falda olduğu gibi sorular sorduktan sonra Spotify cevaplarını metinler yerine şarkılarla veriyor. Bu hem şarkı dinlemeye eğlenceli bir özellik getiriyor hem de yeni şarkıların keşfedilmesini sağlıyor.

Spotify Şarkı Falı Nasıl Kullanılır?

İlgili özelliği kullanmak isteyenlerin mobil cihazları üzerinden spotify.com/songpsychic adresine giriş yapması gerekiyor. Eğer PC’lerde tarayıcı üzerinden giriş yapmaya çalışırsanız aşağıdaki gibi bir hata alınacaktır;

Mobil cihazdan tarayıcı ile erişim sağlandığında ise Spotify bağlantısının yapılması isteniyor.

Bağlantıyı sağladıktan sonra ise hangi konuda yanıt aradığınızı sorun bir pencere açılacak.

Seçim sonrasında sorunuzu yazabileceğiniz ekran açılıyor.

Sorunuzu yazdıktan sonra ise gönder seçeneği ile sorunuzu iletebilirsiniz. Ardından Spotify yapacağı kısa bir analiz sonrasında cevabınızı şarkı olarak sunuyor.

Spotify'ın Yeni Özelliği Şarkı Falı Nasıl Kullanılır?
Spotify’ın Yeni Özelliği Şarkı Falı Nasıl Kullanılır?

Kariyerimde başarılı olacak mıyım şeklinde sorduğumuz kariyer sorusuna Spotify Şarkı Falı özelliği Adamlar’dan E Tabi şarkısını sundu. Bu şarkıyı Spotify uygulamasına geçiş yaparak hemen dinleyebilir, paylaşım seçeneği ile paylaşabilir ya da sorunun yanıtını tekrarlanmasını isteyebilirsiniz.

Spotify Şarkı Falında Hangi Alanlarda Soru Sorulabilir?

Spotify Şarkı Falı özelliği belirli kategorilere göre şekillenmiş durumda. Sayfaya giriş yaptığınızda sizin de görebileceğiniz gibi aşağıdaki konularda sorular sorabilirsiniz.

  • Okul
  • Arkadaşlar ve Aile
  • Aşk
  • Kariyer
  • Hayatın En Büyük Gizemleri
  • Geleceğim
  • Kendim
  • Öğle Yemeği

Buradan da görüleceği gibi öğle yemeğinde yenilecek yemekten hayatın gizemlerine kadar farklı kategorilerde destek alabilir, bu eğlenceli uygulamayı kullanabilirsiniz.

Spotify yeni özelliği kullanıma sunduktan sonra bazı önemli detayları da paylaştı. Bu özelliğin kullanımı sırasında arka planda herhangi bir kişisel verinin kullanılmadığın söyleyen Spotify, cevapların tamamen tıpkı “Fal”da olduğu gibi rasgele bir şekilde seçildiğini ifade etti. Bu nedenle kategoriler ve bu kategorilerde gelebilecek sorulara göre şarkılarla arka planda eşleştirme yapan Spotify, özelliği bu temel üzerine inşa etmiş durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir