Popüler çevrimiçi müzik dinleme platformu olan Spotify Windows uygulamasının Windows 10’nun sistem geri yükleme noktasını bozduğuna dair bazı söylentiler ortaya çıktı. Bu kapsamda Spotify Windows 10 sorunu ile karşılaşan kullanıcılar ne yapmalılar’ Spotify’ın Windows uyumlu uygulaması geçtiğimiz aylarda Microsoft Mağaza üzerinde resmi olarak yayınlanmıştı. Bu sayede Windows 10 kullanıcıları Microsoft Mağaza kullanarak uygulamayı bilgisayarlarına indirip Spotify’ı kullanabilecekler.

Fakat bugün ortaya çıkan bazı sorunlar kapsamında kullanımı etkileyen bazı durumlar meydana geldi. Spotify uygulamasını kuran kullanıcıların sistem geri yükleme noktasının çalışmadığı ortaya çıktı. Daha öncesinde oluşturulmuş bir sistem tarihine dönmek isteyen kullanıcılara aşağıdaki uyarı penceresi karşılarına çıkıyor.

“Sistem Geri Yükleme dosyası değiştirilemedi.

(C:UsersXXXXAppdataLocalMicrosoftWindowsAppsSpotify.exe geri yükleme noktasından orijinal kopyası ile birlikte)

Sistem Geri Yükleme sırasında belirtilmemiş bir hata oluştu. (0x80070780)”

Sorunun çözümü olarak Powershell üzerinden farklı kodlar önerilsede, yinede işe yaramadığı belirtiliyor. Bazı kaynaklara göre ise Spotify’ı Windows Mağaza yerine kendi sitesinden indirmenin işe yaradığı belirtiliyor. Şuan için bir çözüm yolu olmayan bu sorunun yakın zamanda Microsoft tarafından düzeltilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir