Audius ve Royal gibi NFT tabanlı olan bu başarılı müzik platformları sanatçılardan büyük destek alıyor. Yakın zaman içerisinde Spotify ve Apple Music gibi hizmetlerin karşısına adeta son derece güçlü bir rakip geliyor. 

Kripto para dünyasında NFT heyecanı tüm hızıyla devam ederken film ve müzik sektörü gibi alanlar da bu durumdan kendi lehine olacak şekilde faydalanmak istiyor. Irishman yapımcısının projeleri NFT ile fonlama planları yapmanın ardından müzik sektörü ile beraber dikkat çekici bir analiz sunuyor. 

NFT tabanlı müzik sektörü güçlü bir rakip olacak

12 2

Her sektör içerisinde olduğu üzere müzik sektöründe de blok zinciri teknolojilerine karşı yoğun bir ilgi vardır. Katy Perry tarafından desteklenen Audius platformu TikTok gibi önemli anlaşmalar yapmasıyla dikkat çekmeyi başarıyor. NFT tabanlı olan müzik mağazası Royal ise 55 milyon dolar yatırım aldı. Spotify ve Apple Music gibi platformlardan elde edilen gelirlerden kesinti yapılması ve sanatçıların hak ettiğinden daha az telif hakkı ödemesi de uzun süredir tartışılan bir konudur. Blok zinciri teknolojisi işte söz konusu bu aracı yok ederek sanatçıların hak etmiş oldukları gelir elde etmesi de planlanan bir durumdur. 

Saxo Bank tarafından yapılan bir analizde 2022 yılının Spotify ve Apple Music gibi platformlar için zor bir süreç olacağı belirtildi. Sanatçıların NFT satışı gibi trenlere daha fazla ilgi göstereceğini düşünen bu platform, aracısız bir şekilde kullanıcının karşısına çıkan müzikler ile de blok zinciri teknolojilerinin daha fazla tercih edileceği belirtiliyor. Elbette ki söz konusu bu durumun gerçekleşmesi için kullanıcı alışkanlıklarının da değişmesi gerekiyor. Geleneksel müzik içeriği dünyasının ise 500 milyondan daha fazla kullanıcı mevcut ve bunların da ne kadarlık bir kısmı blok zincirlerine geçiş yapacak olması da çok önemlidir. Bu bağlamda ise fiyat belirlemesi ve maliyetlerin yönetilmesi de oldukça önemlidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir