Spotify podcast biriminde görev alan 200 kişi ile yollarını ayırma kararı verdi. Bu kararın stratejik yeniden yapılanma dahilinde alındığını ve 200 kişinin toplam çalışan sayısının %2’sini oluşturduğu söylendi. Şirket, Podcast’ler için “uyarlanmış yaklaşım” uygulamaya karar verdi. Spotify podcast yapımcısı ve programları için kaynaklarını optimize edecek. Spotify podcastler için sade bir ekibin yeterli olacağını düşünüyor.

Spotify yeni stratejilerinde Gimlet ve Parcast isimli yapım stüdyolarını Spotify Studios ismi altında birleştirme kararı aldı. Oluşan yeni birim mevcut yapımların yanında yeni yapımları da hayata geçirmeye başlayacak. Spotify bu dönemde özellikle geniş kitlelerin dikkatini çekme özelliğine sahip ve daha şık içeriklere odaklanmayı planlıyor.

Spotify’ın önem verdiği bir diğer alan, mevcut kitlesinden maksimum yarar elde etmek. Şirketin hedefleri arasından kullanıcıları daha çok ve daha sık podcast dinletmeye yönlendirmek yer alıyor. Spotify for Podcasters adı verilen analiz sisteminin geliştirilmesi, reklam seçeneklerinin iyileştirilmesi ve içerik yapımcılarının da para kazanması için daha fazla iş modelinin sunulmasını da planlıyor.

Spotify 2019 yılından beri podcast yatırımı yapıyor

Spotify, podcast birimindeki 200 çalışanı ile yollarını ayırmaya karar verdi

Podcast açılımına 2019’da başlayan Spotify, aynı dönemde Gimlet ve Parcast ile beraber içerik yapımcısı platformu olan Anchor’u da satın almıştı. Dünyanın bir çok bölgesinde en popüler podcast platformu Spotify’ın kütüphanesinde 5 Milyon program yer alıyor ve bu programlar 100 milyonu aşkın dinleyici tarafından dinleniyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre podcastler platform kullanımını 1400 oranında arttırdı.


Spotify’ın işten çıkma kararı devam eden problemlerinden biri olarak değerlendirilebilir. Geçtiğimiz sonbahar aylarında şirket bazı yapımları yayından kaldırmış ve Ocak ayında da iş gücünde %6 oranında bir kesintiye gitmişti. Aynı dönemde ise podcast kütüphanesinin genişletilmesinde önemli bir rolü olan içerik şefi Dawn Ostroff ile yollarını ayırmıştı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir