Spotify, dünya çapındaki içerik üreticilerinden milyonlarca şarkıya ve diğer içeriklere erişimi sağlayan müzik platformudur. Spotify, video ve Podcast kaydetme platformu olan Riverside ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Spotify bu ortaklığın bir parçası olarak eski podcasting araçlarından bazılarını kullanımdan kaldırmaya karar verdi.

Bu karara podcast yayıncıların bölümlerine lisanslı müzik eklemesine olanak tanıyan “Music +  Talk” özelliği de dahil edildi. Bu özelliği kapatma kararı podcast’lerinde müzik parçalarını tartışan kullanıcılar için hayal kırıklığı yarattı.

Spotify, Record with Friends ve Voice Message kullanımdan kaldıracak 

Spotify, Podcast Araçlarını Kullanımdan Kaldırıyor
Spotify, Podcast Araçlarını Kullanımdan Kaldırıyor

Spotify, Music + Talk özelliğinin yanı sıra Record with Friends ve Voice Message gibi diğer özellikleride kullanımdan kaldırma kararı aldı. Ayrıca mobil web’de olan bölüm oluşturucu deneyimleri de kaldırılıyor. Spotify’ın hedefi, odak noktasını eski araçlardan çekip, yeni ve yenilikçi podcasting özellikleri geliştirmeye yönlendirmektir. Bu değişiklikler Haziran ayında yürürlüğe girecek. 

Riverside ile genişletilmiş ortaklık sayesinde podcast yayıncıları ses ve videolarını doğrudan Spotify  podcast yayıncılarına yönelik Web ürünü içerisinde kaydedip düzenleyebilecek. 

Uzaktan röportajlar için konuklar davet edilebilir, transkriptler kullanılarak düzenlemeler yapılabilir, ve içeriklerini yayınlamadan önce geliştirmek için AI araçları kullanabilecekler.

İçerik oluşturucular yeni bir bölüm hazırlarken “Create with Riverside” düğmesiyle tarayıcı penceresinden ayrılmadan kayıt yapmalarına, düzenlemelerine ve yayınlamalarına olanak sağlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir