Spotify, Stream On etkinliğinde, sanatçıların daha çok dinleyici kitlelerine ulaşmalarını ve kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olacak özellik ve araçları nasıl kullanılması gerektiği hakkında yenilikleri paylaştı. Sanatçıları, podcast yayıncıları ve içerik üreticilerini misafir etti. Şirket ayrıca, 500 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısına yeniliklerini kademeli olarak sunulacak yepyeni kullanıcı deneyimini de tanıttı.

Dünyanın her yerinden sanatçı, şarkı yazarı, video & içerik üreticisi ve podcast yayıncısı, Spotify’ın ikinci kez yapılan ve duyurular, ilham verici hikayeler ve global platforma gelen yeni araç ve olanakların uygulamalı demolarla birlikte paylaşıldığı Stream On etkinliğinde buluştu. 

Spotify yeni bir üyelik planı sunacak
Spotify yeni bir üyelik planı sunacak

Spotify, yaptığı yenilikleri Stream On’da tanıttı

Spotify’ın kurucusu ve CEO’su Daniel Ek gecenin açılış konuşmasında “Stream On, Spotify’ı hayata geçirmeye devam ederken izlediğimiz yolları anlatmaya ve kariyerinin her aşamasındaki içerik üreticilere onlarla iş fırsatları konusunda yardımcı olduğumuzu bilmelerini sağlamaya odaklanıyor. Spotify olarak odağımızda ise içerik üreticilerin kariyerlerini kurabileceği, geliştirip büyütebileceği ve dünyanın da onların yaratıcılıklarından ilham alabileceği bir ‘yuva’ inşa etmek var.” dedi ve sözlerine devam etti: “Yaklaşık 17 yıldır yaptığımız şey de tam olarak bu: İçerik üreticilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve başarıya giden bu yollarda kendilerine yardımcı olmak için bu yuvayı inşa etmek, iyileştirmek ve yeniden tasarlamak. Geleceğe baktığımızda ise, onlara her zamankinden daha fazla yaratıcılık, keşif ve kişiselleştirme imkanı sağlamak için en iyi kaynakları, desteği ve etkileşimi sunarak bu tutkumuzu yeni dikey alanlarda daha da fazla içerik üreticisine ulaşacak şekilde genişletmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Spotify’ın paylaştığı yenilikler

  • Spotify ayrıca, sanatçıların gelişmesinde destek olacağı bir diğer gelir çeşidi hakkında bilgilerini de paylaştı: Merchandise (içerik üreticilerinin ticari ürünleri) ve canlı etkinlikler. 
  • Yeni Konser ve Merch Discovery araçları, konser seven insanlar için canlı performansları izleme olanağı sağlıyor. Dinleyiciler, uygulama genelinde çok daha fazla noktada ticari ürünlerin ve konserlerin listelerini görmeye başlayacak. 
  • Bir canlı performans haberi bir dinleyicinin ilgisini çekerse, kişi ilgili listeyi, Canlı Etkinlikler Akışı’ndaki yeni buton olan ‘ilnterested’a tıklayarak kendi takvimlerine kaydedebilecek.
  • Kullanıcılar, kendi istek ve zevklerine göre kişiselleştirilmiş şekilde, mevcut konumlarını ayarlayabilecek ve dünyada ki konserlere görebilecek. 
  • Spotify ayrıca, Fans First programını daha fazla sanatçıyı içerecek şekilde genişleterek  hayranlarının, konser ön satışlarına ve özel ürünlere erişim imkanı sunacak e-postalar ve bildirimler almasını sağlayacak. 

Spotify, Stream On etkinliğinde podcast hakkında da bilgi verdi. Podcast içeriği oluşturmak, yönetmek, büyütmek ve bunlardan gelir elde etmek için Spotify’ın en iyi podcast oluşturma araçlarını tek bir yerde araya getiren Spotify for Podcasters ile ilgili de gelişmeleri duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir