MIDIA Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, müzik akışı pazarında %31’lik paya sahip olan Spotify liderliği sürüyor. Şirket tarafından yapılan çalışma 2021 yılının ikinci yarısı itibariyle gerçekleşmiş olsa da sonuçlar ancak paylaşıldı. Bu nedenle de raporun paylaşılması ile birlikte sektördeki son duruma yönelik yeni bilgilerin alınabilmesi mümkün oldu.

Yapılan paylaşımda 2021 yılının 2. çeyreği itibariyle Spotify’in %31 pay ile lider olduğu ve en yakın rakibinin yüzde 15’lik payı bulunan Apple Music olduğu görüldü. Apple, Music platformundaki reklam çalışmaları ve atılımları ile zirveye ulaşmaya çalışsa da bugüne kadar bunu başarabilmiş değil. Zira arada yüzde 16’lık büyük fark olduğundan dolayı iki şirket arasındaki rekabetin kısa süre içerisinde sonuçlanmayacağı ve farkın hemen kapanmayacağı da görülebiliyor. 

pazar

Araştırma şirketi tarafından paylaşılan özel raporda da görülebileceği gibi şu anda ilk 3 içerisinde Spotify, Apple Music ve Amazon Music bulunuyor. Sonuçlarda özellikle YouTube Music’in %8’lik pay alması da dikkat çeken detaylar arasında. Buna rağmen rapor detaylarında bu konu ile ilgili önemli bir nota yer verildi. 2. çeyrek sonuçları itibariyle en hızlı büyüme yaşayan müzik servislerden bir tanesinin Google tarafından desteklenen YouTube Music olduğu belirtildi. YouTube popülerliği ve Google desteği ile birlikte YouTube Music servisinin önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor. 

Pazar %26,4 büyüdü

Raporda pazarın bir önceki yıla göre %264 oranında büyüme kaydettiği de vurgulandı. Böylece dünya genelinde müzik akış uygulamalarına abone olan kişi sayısı 523.9 milyon oldu. Artan kullanıcı sayısı ile birlikte her geçen çeyrekte Spotify’nin pazar payında yaşanan düşüş de dikkat çekiyor. 2019 yılında %34, 2020 yılında %33 pazar payına sahip olan şirket 2021 yılında %31’e geriledi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir