Spotify, mobil uygulamalarda büyük ilgi gören özelliğini Spotify masaüstüne de getirdi. İşte konuyla ilgili detaylar.

Spotify, uygulamadaki etkinliği arttırmak adına Spotify Jam adı verilen bir özelliği mobilde kullanıma sunmuştu. Birlikte dinlemeyi sağlayan bu özellik şimdi ise Spotify masaüstüne getirildi.  iOS ve Android’in ardından masaüstü desteğinin de gelmesi sayesinde kullanıcılar Spotify Jam özelliğini daha fazla platformda kullanabilecek.

Spotify: Dinleme Partileri Başlatabilirsiniz

Spotify yeni özellik hakkında resmi blog yazısı paylaşarak duyuru yaptı. Şirket “Mobil uygulamaya ek olarak artık Spotify masaüstü uygulamasını kullanarak arkadaşlarınız, aileniz, iş arkadaşlarınız ve okul arkadaşlarınızla dinleme partisi başlatabilir veya bir partiye katılabilirsiniz.” diyerek yeni özelliği paylaşırken birlikte dinlemeler için parti ifadelerini kullandı.

Spotify Masaüstüne Sevilen Özellik Geldi
Spotify Masaüstüne Sevilen Özellik Geldi

Spotify Jam Nasıl Kullanılır?

Spotify Jam kullanmak isteyenlerin uygulama üzerinden gerçek zamanlı dinleme adımların takip etmesi yeterli olacak. Kişiselleştirme teknolojilerini kullanarak kullanıcıların ortak zevk aldığı içerikleri ön plana çıkaran Spotify, Premium abonelere özel bazı ek seçenekler de sunacak. Buna göre aboneler başkalarını da katkıda bulunmaya davet edebilecek, dinleyicilere özel müzik keyfi sunabilecek. Özelliği denemek isteyenlerin takip etmesi gereken adımlar ise şöyle;

  • Spotify uygulamasını açın.
  • Şarkı ya da bir çalma listesi üzerine sağ tıklayarak menüyü açın.
  • Menüden Jam Başlat’a tıklayın.
  • Davet et bölümünden ise arkadaşlarınızı davet edin ve eş zamanlı müzik dinlemeye başlayın.

Bu özelliği kullanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli bir detay var. Bu da Spotify Jam’ın sadece Premium aboneler tarafından başlatılabilir olması. Ücretsiz sürümü kullananlar davet ile birlikte dinleme etkinliğine katılabilse de birlikte dinleme etkinliğini başlatamıyor. Bu nedenle Premium abonesi olan arkadaşlardan birisinin bu özelliği başlatarak tüm arkadaşlarınızı davet ile bir araya getirmesi gerekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir