Google Asistan, akıllı hoparlörle ya da akıllı ekranlarda müzik dinlemek için pratik bir seçeneğe sahip. Ancak Spotify’da müzik dinlemek ve Google Asistan’dan bu konuda yardım almak istiyorsanız öncelikle bu iki farklı uygulamayı birbirine entegre etmeniz gerekir. Böylece müzik dinlemek istediğiniz her zaman Google Asistan’dan yardım istemeniz yeterli olacaktır. Böylece hangi cihazda müzik dinlemek istiyorsanız Google Asistan sizin için işleri daha kolay hale getirerek kısa süre içerisinde müziklerin başlamasını sağlar.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra Hey Google diyerek bir şarkı ismi söylemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca çalma listeleri belirterek de çalma listelerinizin uygulamada açılmasını ve böylece çalma listenizdeki favori şarkıların çalınmasını da sağlayabilirsiniz.

Spotify, Google Asistan bağlantısı nasıl yapılır?

Bu işlemleri yapmak için öncelikle cihazınızda Google Home uygulamasını açın.

1 1

Ardından sol üst köşede yer alan artı simgesine dokunun. Artı simgesine dokunduktan sonra servis seçenekleri ekranda listelenecektir.

2 1

Önce müzik sonra ise Spotify seçimlerini yaparak bir sonraki ekrana ulaşın.

3 1

Ekranlarda bu bağlantı ile birlikte hangi yetkilerin verileceği ve kullanım ile ilgili bazı uyarılara yer verilecektir. Devam ve kabul et seçenekleri ile bir sonraki aşamaya geçiş yaparak son olarak Spotify sayfası bağlantısı üzerinden bağlantıyı onaylayın.

4 1

Tüm aşamaları sorunsuz bir şekilde geçtiğiniz takdirde Google hesabınız üzerinde Spotify tanımlanmış olacaktır. Google Asistan’ın etkin olduğu tüm cihazlarda bu müzik deneyiminizi başlatabilirsiniz. İşlemleri yaparken görebileceğiniz gibi bağlantı sadece Spotify ile sınırlı olmadığından dolayı farklı müzik ve video servislerinden de benzer şekilde yararlanabilir ve Google Asistan bağlantılarını kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir