Son yıllara damga vurmayı başaran müzik uygulaması Spotify, milyonlarca çalma listesine sahip. Kullanıcıların birbiri ile etkileşime geçebildiği ve müzik listelerini paylaşabildiği uygulamada özellikle sıfırdan bir liste oluşturmak istemeyenler Spotify çalma listesi kopyalama yapabilir. Önceden hazırlanmış ve kullanıcının sevebileceği çalma listelerinin kopyalama işlemleri ile profile aktarılması hazır listeye ulaşılmasını sağlıyor. Spotify çalma listesi kopyalama konusunda destek almak istiyorsanız haberin devamındaki adımları takip edebilirsiniz.

Spotify çalma listesi kopyalama işlemleri 

Spotify çalma listesinde kopyalama işlemlerinin yapılması adına kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli detay işlemlerin sadece masaüstü ya da web uygulamasından yapılabildiğidir. Bu nedenle eğer mobil üzerinden işlem yapmaya çalışıyorsanız bu konuda hata ile karşılaşabilirsiniz. 

Spotify çalma listesi kopyalama için öncelikle masaüstünde bir Spotify hesabı ile oturum açtıktan sonra kopyalamak istediğiniz çalma listesini keşfedin.

Ardından çalma listesindeki ilk şarkıyı seçin. Daha sonrasında listedeki tüm şarkıları seçmek için CTRL A kombinasyonunu kullanın ve tüm şarkıları seçili hale getirin. Bu işlemler için bir diğer alternatif ise ilk şarkının seçilmesinin ardından SHİFT tuşuna basılı tutarak çalmak listesindeki son şarkıya tıklamak. 

Tüm şarkılar seçildikten sonra şarkıları üzerine sağ tıklayarak çalma listesine ekle > yeni çalma listesine ekle adımlarını takip edebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra uygulama otomatik bir şekilde mevcut şarkıları alarak profilinizin altında yeni bir çalma listesi oluşturacak ve bu şarkıları da listeye ekleyecektir.

İlk aşamada olduğu gibi listedeki şarkılarının tümünü seçmeniz zorunlu değil. Dilerseniz tek tek şarkıları seçebilir, ya da şarkı seçimi sırasında CTRL tuşuna basılı tutarak seçim yapabilir ve ardından sadece seçtiğiniz şarkıların yeni ya da mevcut çalma listelerine eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Yeni çalma listesi oluşturulduktan sonra profilinizdeki çalma listeleri üzerinden dilediğiniz şekilde değişiklikler yapabilir, isim, başlık ve kapak değişimini yapabilirsiniz. Spotify üzerinden yapılacak çalma listesi oluşturma işlemleri herhangi bir illegal işlem içermemektedir. Uygulama kullanımında yasal olarak kullanıcılara sunulan bu işlemler, kullanıcıların listelerinde daha kolay bir seçeneğe sahip olmasını sağlıyor. İşlemleri farklı profiller üzerinden yaparak, daha zengin bir listeye böylece sahip olabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir