Dünyanın en popüler müzik yayın platformlarından biri olan Spotify, sanatçılar için yeni bir gelir modeli üzerinde çalıştıklarını duyurdu. “Artist Showcase” adı verilen bu yeni özellikle sanatçılar, çalışmalarını Spotify’ın ana sayfasında öne çıkarabilecek hale getirilmesi planlanıyor.

spotify logosu

Sanatçılar, bir şarkı veya albümünü seçerek Showcase’e başvuruda bulunabilecekler. Başvurular, Spotify’ın bir değerlendirme sürecinden geçirilecek. Değerlendirme sonunda başarılı olan sanatçılar, çalışmalarını Spotify’ın ana sayfasında öne çıkarabilmek için hak kazanacaklar.

Showcase’e seçilen sanatçılar, çalışmalarını özel bir dinleyici kitlesine odaklayabilecek. Böylelikle, sanatçılar daha fazla dinleyiciye ulaşarak daha fazla gelir elde edebilecekler. Showcase, başlangıçta 30 farklı ülkede sunulacak. Liste de Türkiye yer almadı. Ödeme altyapısı ise süreye göre değişecek.

Spotify’ın Yeni Kişiselleştirilmiş Çalma Listesi: Daylist Spotify

Artist Showcase’in yanı sıra yeni bir kişiselleştirilmiş çalma listesi olan Daylist’i de kullanıcılarına duyurdu. Daylist, gün içinde ruh haliniz değiştikçe değişen, size ve günün farklı saatlerine göre, size özel olarak özelleştirilmiş bir çalma listesi sunuyor.

Spotify, Daylist’i şu şekilde tanıtıyor: “Gün boyunca ruh haliniz değişebilir, buna bağlı olarak dinlediğiniz müzik de değişebilecek. Mesele şu ki, siz sürekli değişebilirsiniz. Bundan dolayı da çalma listeleriniz de öyle değişebilir olmalı. “

Daylist, gün boyunca modunuza göre, size ve günün farklı saatlerine göre özelleştirilmiş bir çalma listesi sunmayı amaçlanmaktadır. An ve an dinlemek istediklerinizi yansıttığı için hiper-kişiselleştirilmiş, dinamik ve eğlenceli bir oynatma listeleriyle buluşturmayı planlıyorlar.

Daylist, şu anda beta sürümünde bulunan bir özellik olup yalnızca ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ve İrlanda’daki ücretsiz ve Premium kullanıcılarına spotify.com/daylist adresi aracılığıyla sunulmaktadır. Diğer ülkelerin kullanıcıları ise bu heyecan verici özelliğe erişim için sabırsızlıkla bekleniyor.

Spotify, Artist Showcase ve Daylist ile sanatçıları ve dinleyicileri memnun edecek yeni özellikler sunuyor. Bu özellikler, Spotify’ın rekabet gücünü artırmaya yardımcı olacak. ‘ Bu metni yapay zeka araçları yazmış olabilir mi? Kontrol eder misin?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir