Apple kullanıcıları Spotify şirketinin almış olduğu bu yeni karara oldukça üzgün. İki büyük şirket arasındaki anlaşmazlık en çok kullanıcıları mağdur etti. İşte detaylar!

Spotify
Spotify

Eski spotify abonelerinin App Store üzerinden artık ödeme yapamayacağını duyuran Spotify, bu kullanıcıların mevcut aboneliklerinin sonunda hesaplarını ücretsiz hesaba taşıyacak.

spotify
spotify

Spotify ile Apple Arasındaki Gerginlik Sürüyor

E-posta yoluyla kullanıcılarına bu duyuruyu ileten Apple, ”Kısa süre önce az sayıda kullanıcıya, Premium hesaplarının bağlı olduğu eski bir ödeme yönteminin kullanımından kaldırdık.” dedi.

Bilgilendirme alan kullanıcılar, önümüzdeki aydan itibaren otomatik olarak hesaplarını ücretsiz hesaba geçirebilecek. Ardından Spotify.com üzerinden kendi hesaplarına giriş yaptıktan sonra premium seçeneğine erişebilmiş olacaklar.

Spotify ve Apple, App Store ücretleri konusunda uzun bir zamandır anlaşmaya varamıyor. Davaları hâlâ devam eden bu iki büyük şirket önümüzdeki günlerde de anlaşamayacak gibi görünüyor.

Spotify, aynı sorunu Play Store ile de yaşamıştı. Ancak her iki şirket geçtiğimiz yılda Spotify’ın üçüncü taraf faturalandırma seçeneklerini denemesine izin verdiği bir anlaşmaya vardılar.

Oldukça popüler müzik platformu Spotify, bu yılın başında aylık 500 milyondan fazla kullanıcıyla birlikte 210 miyondan fazla premium kullanıcı olduğunu belirtmişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir