İkinci çeyrek raporunu paylaşan Spotify’nin 188 milyon aboneye ulaştığı ortaya çıktı. Uygulamanın aylık kullanıcı sayısı ise 433 milyon.

Spotify, son çeyrek kazanç raporunu paylaştı. Bir önceki yılın aynı döneminde 182 milyon abonesi bulunan Spotify’da kullanıcı sayısı 422 milyon olarak açıklanmıştı. Yeni çeyrekte ise bu rakamlar arttı. Premium abone sayısı 182 milyondan 188 milyona ulaşan uygulama, böylece 6 milyon kullanıcıyı daha eklemeyi başardı. Aktif kullanıcı sayısında ise 11 milyonluk bir artış yaşanmış durumda. Bu rakamlar uygulamanın yıldan yıla sırasıyla yüzde 14 ve 19 oranında artış yakaladığını da gösteriyor.

spotify abone sayisi 188 milyona yukseldi

Podcast ve sesli kitaplar Spotify’i güçlendiriyor

Yayınlanan raporda, Spotify’deki sesli kitaplar ve podcast bölümlerinin büyümede etkili olduğu ifade edildi. Özellikle ABD ve Avrupa bölgelerinde podcastler ve sesli kitaplar oldukça popüler. İçeriklerin sayısı arttıkça daha fazla kullanıcının dahil olduğu görülen uygulama, böylece kazançlarını ve istatistiklerini de arttırmayı başarıyor. Geçtiğimiz yıl Findaway gibi farklı sesli kitap şirketlerini satın alarak bünyesine katan Spotify’nin bu yatırımlarının ne kadar olduğu da son çeyrek itibariyle ortaya çıktı.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Büyüme sürse de zarar devam ediyor

Etkileyici istatistiklere rağmen şirketin yaşadığı zarar sürüyor. Zira son çeyrekte yaklaşık 127 milyon dolarlık zarar yaşayan Spotify, bu durumu tersine döndürmeyi başaramadı. Şirketin Spotify HiFi ile istatistiklerini arttırması bekleniyor. Ancak 2022 itibariyle başlayacağı belirtilen yüksek kaliteli ses deneyimi için henüz start verilmedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir