PlayStation 5 özel oyunu Spider-Man 2 ‘nin geliştiricileri, artık yeni ana Örümcek Adam’ın Miles Morales olduğunu açıkladı. Bu yeni gelişme de Insomniac’ın Spider-Man 3’te neler yapacağı ile ilgili oyuncular arasında bazı spekülasyonların oluşmasını sağladı.

Gizmodo, Insomniac anlatı yönetmeni Ben Arfmann ve yazar Brittney Morris’e Spider-Man 2 ‘nin Peter Parker’dan sonra Miles’a geçilmesi ile ilgili sorular yöneltti. Bununla ilgili oyunun sonunda geçen diyalog şu şekilde:

“Pete Bu iş bende. Gerisini ben hallederim. Git ve biraz da Peter Parker ol.”

“Emin misin? Burası büyük bir şehir”

“Üstesinden gelebilirim.Tavsiye için seni arayabildiğim sürece.”

“Buna ihtiyacın yok.”

Röportaj sırasında Gizmode, Arfmann ile Morris’e şu soruyu yöneltiyor: “Daha önce Venom’un oynanabilir olmasını istediğinizi fark ettiğinizi belirtmiştiniz.Bu, aynı zamanda bu oyunun Miles’ın yeni ana Örümcek-Adam olarak bitmesi için de geçerli mi?”

Morris’in bu soruya verdiği yanıt şu şekilde:”Bu her zaman doğal geldi ve sanırım herkes bunun olacağını düşündü. Bana göre bu durum Miles’ın büyük evrim geçirdiğini gösteriyor; oyunun başında onun hayatta ne yapmak istediğini bulmaya çalışırken görüyoruz. Sonunda ise Miles’ın şehri kurtarma yükünü taşıdığını ve ayrıca Pete’in farklı noktalarda kendini taşıyacak kadar güçlü olmadığı zamanlarda Miles’ın da taşıdığını gördük.”

İki Örümcek adam yazmaktan memnunum

İki Örümcek adam yazmaktan memnunum

“İki tane Örümcek-Adam’ın yer aldığı bir hikaye yazmanın en güzel yanı da bu: İkisi de güçlü .Biri zayıf olduğunda diğeri güçlü olabiliyor. Sonunda Miles, kendine daha çok güveniyor ve ‘Ben hallederim’ diyor.

Örümcek-Adam hayranlarıysa Miles’ın ana Örümcek-Adam olacak olmasının gelecekteki oyuncular için ne anlama geldiği konusunda spekülasyon yapmaya başladı. Başka bir Miles Morales spin-off hakkında da konuşmalar başladı bile. Insomniac ise zaten olası bir Venpom spin-off hakkında açıklama yapmıştı.Geliştiricinin Wolverine oyununun Spider-Man oyunları ile aynı evrende geçtiği hepimizin bildiği bir gerçek.

IGN editörlerinden Jesse Schedeen, “Bu sonun Spider-Man: Miles Morales’in doğrudan devamı için zemin hazırladığını ve Peter’ın ayrılışının Miles’ın tek kahraman olarak öne çıkıyor oluşunun gerekçesi olduğunu düşünüyoruz. Spider-Man 3 ise yeni bir felaketin Peter’ın emeklilikten vazgeçmeye ve bir kez daha kostümünü giymeye zorlanması muhtemel. Bu oyunda aslında o felaketin ne olabileceğine dair birçok ipucu veriyor”diyor.

En şok edici teori ise Insomniac’ın Spider-Man 3 ‘te Peter Parker’ı öldürmeyi düşündüğü yönünde. Bu durum Peter’ın Örümcek-Adam’lıktan emekli olmasına kıyas ile çok daha ileri bir adım. Belki de Pete, New York’u Spider-Man 2 ‘nin sonunda ortaya çıkan Yeşil Cin’den kurtarmaya çalışırken olanlar olacaktır.

Şimdilik bunların tamamı spekülasyondan ibaret.Insomniac’ın neler planladığını görmek için uzun bir süre beklememiz gerekecek.

Spider-Man 2 bir günde sadece 2,5 milyon kopya satarak Playstation’ın 24 saat içerisinde en hızlı satan oyunu ünvanına erişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir