Speedtest, Türkiye’deki en hızlı interneti veren şirketleri açıkladı. Speedtest tarafından hazırlanan son rapora göre, 2023’ün ilk çeyreğinde en yüksek ortalama mobil internet hızı bir kez daha Turkcell tarafından sağlandı. Raporda belirtildiği üzere, Turkcell’in ortalama mobil hızı 51.76 Mbps iken, Türk Telekom‘un 28.40 Mbps hıza sahip olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte Vodafone ise 16.83 Mbps hızla sıralamada yerini aldı. Ayrıca, mobildeki çok sunuculu gecikme süresi kategorisinde lider olan Türk Telekom, çok gecikmeli sunucu süresi kategorisinde 38 ms ile ilk sıraya yükseldi.

Turkcell 41 ms gecikme ile sıralamada yerini alırken, ortalama 45 ms gecikme ile Vodafone sıralamada yerini aldı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone arasında en yüksek bağlantı kararlılığına sahip olan şirketler olarak belirtilirken, 2023’ün başında Türkiye’deki en yüksek ortalama hızlara yine Apple cihazlar üzerinden erişildiğini belirtebiliriz.

Türkiye’deki en hızlı interneti sunan şirketler belli oldu

Speedtest’in hazırladığı rapora göre, sabit internet tarafında ise, Turknet 2023’ün ilk çeyreğinde en yüksek ortalama indirme hızını 58.85 Mbps hızla sunan firma oldu. Turknet’i, ortalama 41.18 Mbps hızla Turksat Kablo, ortalama 34.00 Mbps hızla Turkcell, ortalama 25.91 Mbps hızla Vodafone ve ortalama 25.27 Mbps hızla Türk Telekom takip etti. Sabit internet kapsamındaki gecikmeler özelinde, TurkNet 15 ms ile liderliğini sürdürdü ve bağlantı kararlılığı konusunda da en iyi sonucu elde ettiğini belirtebiliriz.

Geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde ise en yüksek ortalama mobil internet hızı yine Turkcell tarafından sağlanmıştı. Turkcell’in o dönemki ortalama hızı 52.78 Mbps iken, Türk Telekom 28.94 Mbps ve Vodafone 16.28 Mbps hızla takip etmişti. Ayrıca, çok sunuculu gecikme süresi kategorisinde lider olan Türk Telekom’un ortalama gecikme süresi 36 ms idi. Türk Telekom’u ortalama 41 ms gecikme ile Turkcell ve ortalama 46 ms gecikme ile Vodafone sıralamada yerini aldı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone arasında en yüksek bağlantı kararlılığına sahip olan şirketler olarak belirtilirken, Apple cihazlar üzerinden en yüksek ortalama hızlara erişilmişti.

Sabit internet tarafında ise, Turknet geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde en yüksek ortalama indirme hızını 55.82 Mbps hızla sunmuştu. Turknet’i, ortalama 37.27 Mbps hızla Turksat Kablo, ortalama 37.16 Mbps hız indirme hızı ile Turkcell, ortalama 24.84 Mbps hız ile Vodafone ve ortalama 24.25 Mbps hız ile Türk Telekom olmuştu.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir