Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi olarak adından söz ettiren SpaceX, insanları Mars ‘a götüreceği tarih belirlendi. 

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, yapmış olduğu röportajda, insanları 2020’li yılların sonlarına doğru kızıl gezegen Mars’a ve daha kısa bir tarihte de Ay’a götüreceğini, belirtti. SpaceX kurucusu Elon Musk da geçtiğimiz aylar içerisinde Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımla benzer bir mesaj paylaşmıştı. SpaceX’ten iki önemli ismin yakın bir tarih içerisinde benzer açıklamalar yapmaları birbirini doğrular nitelikte oldu. 

Elon Musk, 2029’da Mars’a gidelebileceğini işare tediyor

spacexin marsa insanlari goturecegi tarih belli oldu

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, en fazla on yıl içerisinde Mars’ın yüzeyinde büyük bir iniş yapmaları gerektiğini dile getirdi. Shotwell, inişi gerçekleştirmesinin ardından Mars’ın uzun bir süre insanlar arasında popüler konu olacağını düşünüyor. Elon Musk’da geçtiğimiz yıl içerisinde Aralık ayı içerisinde yapmış olduğu röportajda, insanların beş yıl hatta en fazla on yıl içerisinde Mars’ta olacağını belirtti. SpaceX kurucusu, geçtiğimiz Mart ayı içerisinde ise 2029 yılını işaret vermişti.

Elon Musk, bu konuda yaşanan en büyük zorluğun Mars’a optimize edilecek bir kaç araç tasarlamak olduğu dile getirildi. Ardından ise Starship’in şu ana kadarki en karmaşık ve gelişmiş roket olduğunun da altını çizdi. Aynı zamanda ek olarak Mars’ta yaşamanın tehlikeli sıkışık ve zor olacağı belirtildi. SpaceX, Starship’in ilk test uçuşunu gerçekleştirmek için hazırlık yapıyor, hazır olduğunda ise mürettebatı Ay’a ve Mars ‘a taşıyacak. Ancak çalışmalara başlamadan önce ABD Federal Havacılık İdaresi’nin, faaliyetlerin çevresel incelemesini imzalaması gerekiyor. Federal Havacılık İdaresi ise SpaceX’in yeni etkinliğinin  incelemesini de dört kez ertelemek zorunda kaldı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, yakın zamanda yeni bilgiler de elde edilebilir. 

BioShock: The Collection sistem gereksinimleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir