2023 hedeflerine ulaşan SpaceX Starlink, 70 farklı ülke ile anlaşma sağladı. Elon Musk, direkt uzay bağlantısından internet sağlayan şirketi SpaceX Starlink, 70 tane ülkede kullanılmaya başlandı. 

SpaceX Starlink projesi nedeniyle Falcon 9’a uydular yükleniyor. Yüklü uydular, dünyanın yörüngesine gönderiliyor. Bu yapılan proje sayesinde kapasitesi ve kapsama alanı sürekli artmış oluyor. Bu sebeple kullanıcı kitlesi artıyor. Elon Musk’ın yapmış olduğu bir paylaşımda, artık projesi zarar etmiyor. Fakat proje karda getirmiyor. 

Proje de en önemli noktaya gelinmiş durumda. Kalkışların eşit seviyeye gelmesi projenin seyiri için önemliydi. Bugün ile birlikte küçük Afrika ülkesi Benin sonra Paraguay’da kullanılır düzeye getirildi. 

Yerli ve Milli Şirketlerimizin Her Zaman Arkasındayız

Toplam 70 ülkede 2.3 milyondan fazla kişiye internet hizmetini sunduklarını açıkladı. Türkiye^ye baktığımızda proje beklemekte olduğu görünüyor. Ülkemizdeki durumu hakkında Dr. Ömer Fatih Sayan şu ifadeleri kullandı:

“Bağlı şirketlerimiz, özel sektör kuruluşlarımızın temsilcileriyle görüşmelerimiz sürüyor. Starlink şirketinin ülkemizde faaliyette bulunma talebine istinaden, gerekli gördüğümüz regülasyon süreci ve akabinde  tüm aktörleriyle değerlendiriyoruz.” dedi.

Ek olarak Sayan şunları söyledi:

Ülkemizin ticari, güvenlik, mali ve teknik konularının hassasiyetini ortaya koyacaktır. Yürüdüğümüz her yolumuz milli- yerli çıkarlarımızı üstün tutmaktayız. Türkiye’nin geleceği için bizim belirleyeceğimiz yol haritasına eşlik etmek isteyen destek olma yolunda ilerleyecek herkesle kol kola verip çalışacağız. İlgili gereksinimlerimiz doğrultusunda yetkilendirme vermek adına bize uyan şirketleri ülkemize davet etmekten memnun olacağız.” ifadelerini dile getirdi.

Ayrıca Sayan, Fergani Uzay Teknolojileri, TÜRKSAT, Hello Space, Plan-S gibi yerli ve milli firmalarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Yine bu şirketleri dünya genelinde etkiye sahip olmaları için yanlarında olacağını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir