Ünlü multimilyarder Elon Musk liderliğindeki uzay şirketi SpaceX, geride bıraktığımız yılın 60 fırlatma rekorunu bu yıl içerisinde yaptığı tam 94 fırlatma ile kırdı, kurgular neticesinde bu sayının 97’ye çıkması bekleniyor, bu gelişme harika görünse de dev şirketin hedeflerine henüz ulaşamadığını biliyoruz.

SpaceX 2023’te Fırlatma Rekorunu Tazeledi !

SpaceX’ten yeni yıla günler kala yeni fırlatma planları

SpaceX 2023 yılında yoğunlukla uzay taşımacılığı konusunda mesai harcadı, bu yıl içerisinde başlatılan 90 tane Falcon 9 görevinin yanında 4 tane Falcon Heavy roketi gezegenimizin yörüngesine uğurlandı, bu hafta ile beraber yıl sonuna dek 3 fırlatma daha gerçekleşeceğini duyuran SpaceX hazırlıkları tamamlamak üzere, bu son 3 fırlatmanın roketleri ise 2 adet Falcon 9 ile 1 adet Falcon Heavy olacak.

SpaceX 2023’te Fırlatma Rekorunu Tazeledi !

Hava durumları, teknolojik gelişmeler ve küresel problemler göz önüne alındığında harika bir başarıya imza atan SpaceX, Starship roketinin uçuş seyrinde başarısız 2 test uçuşunu da sayarsak 2023 yılı içerisinde hedefi olan 100 fırlatmadan 99 tanesini gerçekleştirmiş olacak, bu büyük başarının ardında inanılmaz yoğunluktaki çalışmalar, milyonlarca dolarlar gibi dile kolay unsurlar yer alsa da uzay ve teknoloji konularında yol açıcı nitelikler barındırılıyor.

Yaklaşık 15 yıllık uzay maceralarının vazgeçilmez roketlerinden Falcon 9, bu hafta sonu tam 19.kez Dünya’ya başarılı iniş yaptı. 2024 yılının SpaceX adına yeni rekorlarla geçeceği belirgin duruyor, bakalım Mars’a doğru giden bu yolda ve yeni yılda bizi neler bekliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir