Piyasada bulunan çevrim içi müzik dinleme platformları artmaya ve gelişmeye devam ediyor. Bunlardan biri olan SoundCloud Go ise henüz piyasaya gireli 1 yıl olmadı diyebiliriz. Popüler SoundCloud servisi ise sisteminde bazı değişikliklere gidecek. Şirket normal şartlarda kullanıcılara aylık olarak 4.99 dolar karşılığında orta seviye bir paket sunuyor. Bu paket kapsamında yapılacak olan değişiklik ile reklamlar çıkartılacak ve standart SoundCloud deneyimini üstünde çevrim dışı erişim desteğide getirilecek. Aylık 10 dolar fiyatı ödeyen kullanıcılar ise SoundCloud Go+ isimli yeni bir paketi kullanabilecekler.

SoundCloud Go+ Detayları Nedir?

Bu paketteki şarkı sayısı üst pakete kıyasla daha az olacağını belirtebiliriz. SoundCloud CEO’du olan Alex Ljung’un yaptığı açıklamaya göre firmanın orta segmentteki gelirleri dahada arttırmak istediğini ve daha fazla gelirin bu paket üzerinden hedeflendiği belirtildi. Firmanın son zamanlardaki yaşadığı gelir kaynağı sorun ve sıkıntılarını bu sistem değişikliği ile giderme hedefindeler. Ljung devam ettiği açıklamasında teklif rakamlarını ve çeşitliliğini artırarak, bu müzik platformunda bulunan kullanıcı deneyimlerinide arttıracaklarını belirtti.

Diğer yandan içerik sahiplerinede fazla ödeme yapabilme adına yeni sistem ile yeni gelir kaynakları elde edeceklerini söyledi. SoundCloud, Spotify ile yaptığı görüşmelerde bir anlaşma sağlanamaması ardından şirket CEO ve finans direktörünü kaybetmişti. Bu sebeplerden ötürü çevrim içi müzik dinleme firması olan SoundCloud için işler pek de yolunda gidiyor diyemeyiz. Diğer yandan nakit rezervlerininde yakın zamanda tükenmesinden endişe ediliyor. Yıl sonunu çıkartacak kadar nakitlerinin bulunduğunu belirten SoundCloud, çeşitli kaynak ve çözüm yolları arıyor.

Çözüm SoundCloud Go+ mı Olacak?

Bu platformun aylık olarak 175 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Firma ise bu kullanıcıların büyük çoğunluğunu para ödeyen ücretli abonelere dönüştürme konusunda çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Bakalım yeni servis olacak olan SoundCloud Go+ bu yolda şirkete finansal anlamda gelir sağlayacak mı göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir