Bir zamanlar ülkemizde oldukça popüler ama artık eskisi kadar popüler olmayan bir çevrimiçi ses paylaşım ve yayınlama platformu olan SoundCloud, Spotify ve YouTube Music ile rekabete hazırlanıyor.

Müzisyenlere SoundCloud Premier ile kazanç imkanı doğuyor

Şirket böylece bir yapay zeka şirketi satın aldı. Zamanla hepimiz internetten MP3 indirip kablo, telefon veya Bluetooth üzerinden dinlemeyi ya da birbirimize müzik göndermeyi bırakıp Spotify’a geçtik. YouTube Müzik ise Spotify’dan sonra ortaya çıktı. Spotify kadar popüler olmasa da YouTube Müzik kullanıcı sayısı ülkemizde de dahil olmak üzere tüm dünyada oldukça fazla.

Ancak az kullanılan ve neredeyse unutulmuş bir müzik platformu daha var: SoundCloud. Bildiğiniz gibi SoundCloud, söz konusu dev şirketler olan Spotify ve YouTube Music’in gerisinde kalıyor. Bu duruma son vermek için SoundCloud yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Soundcloud, çevrimiçi bir ses paylaşım ve yayın platformu olan yapay zeka firması Musiio’yu satın aldı.

Soundcloud geçtiğimiz gün yapay zeka müzik küratörlüğü şirketi olan Musiio’yu resmi olarak satın aldı. Musiio ekibi ve teknolojisiyle birlikte çalışan Soundcloud, platformun müzik arama özelliklerinden yararlanmayı planlıyor.

Şirket, Musiio’yu çatısı altına aldıktan sonra kullanıcıların müzik zevklerine göre çalma listeleri oluşturabilecek ve daha kaliteli ses sunabilecek. Yapay zeka küratörlüğü, SoundCloud kullanan kişilerin tespit edilmemiş ve gizlenmiş müzikleri bulmasını kolaylaştıracak. Yine de Spotify ve YouTube Music’te bulabilirsiniz. 2007 yılında kurulan Soundcloud, şu anda 30 milyon sanatçı tarafından oluşturulmuş 300 milyon parçaya sahip.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir