Çoğu müzik akışı hizmeti ve müzik keşif uygulaması, kullanıcılarına yeni şarkılar ve sanatçılar tanıtmak amacıyla birçok formül bulmaktadır.  SoundCloud, şarkı klipleriyle öne çıkan yapay zeka destekli özelliği denemek için adım attı.

SoundCloud'a Gelen SoundCloud Go+ Paketi Neleri İçeriyor?

Şirket, hem iOS hem de Android uygulamalarında belirli sayıda kullanıcıyla dikey bir akış özelliği çıkarmayı test ediyor. Bu teste dahil olan SoundCloud kullanıcıları, Akış sekmesinin altında yeni bir “Keşfet” sayfası ve bir “Takip Edilen” sayfası görecekler. Şimdiye kadar, bu sekme yalnızca takip ettiğiniz sanatçıların yeni takipçilerini ve arkadaşlarınızın gönderilerini gösteriyordu. SoundCloud, Keşfet sayfasındaki şarkıları dinleme geçmişinize ve müzik zevkinize göre göstereceğini söylüyor. Uygulama ayrıca da belirli bir şarkının önerilerinizde neden göründüğünü açıklayan bir satır gösterecek. Bu başlıklar örneğin A’yı takip ettiğiniz için veya B’yi sevdiğiniz için gibi görünecek.

Sanatçılarda kendi kliplerini seçebiliyor

Daha da önemlisi, SoundCloud hem Keşfet hem de Takip Edilen sayfalarda 30 saniyelik önizlemeler sunuyor. Sanatçılar da keşfi geliştirmek için geçen yıl SoundCloud tarafından satılan alınan Musiio’nun yapay zeka teknolojisine güvenerek öne çıkarmak içi kendi kliplerini seçebilir. Dinlediğiniz şarkının zevkinize uygun olduğunu düşünüyorsanız, şarkıyı “Beğendim” diyerek “Beğeniler “e ekleyebilirsiniz. Full versiyon dinlemek isterseniz Play butonuna basmanız gerekiyor, bu butona basmanızla beraber parça ile ilgili bilgileri yeni bir sayfada gösterecek. Yenilenmiş sayfa tasarımı, parça hakkında yorum yapmayı veya parçayı bir çalma listesine eklemeyi de kolaylaştırıyor. Fakat SoundCloud, beğen düğmesini değiştirmiyor. 

TikTok ve kısa videoların yeni sanatçıların ortaya çıkarılmasında nasıl bir rol oynadığını göz önüne alırsak, birçok platform artık dikey besleme yönetiminden biraz ilham alıyor. Spotify da bu özelliği birkaç yıldır test ediyor, ancak henüz tam olarak kullanıma sunulmadı. Hindistan, Brezilya ve Endonezya’da faaliyet gösteren ByteDance’e ait olan Resso, dikey akışa güveniyor, ancak kısa klipler yerine tüm şarkıları dinlememizi sağlıyor. Smores ve HotDrop gibi diğer müzik keşif uygulamaları da kullanıcıların yeni parçalar bulmasına yardımcı olmak için kısa kliplerinin karışımına güveniyor. 

SoundCloud, keşfi hızlandırmak için tüm bu bileşenleri bir araya getirerek oluşturan ilk büyük platform olmak istiyor. Şirket, platformun ayda kaç dinleyicinin ziyaret ettiğini belirtmedi.  

SoundCloud, 130 milyon “meşgul hayranı” olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra şirket, 40 milyondan fazla içerik üreticilerinden 320 milyondan fazla parçaya ev sahipliği yaptığını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir