Geçtiğimiz haftalar içerisinde mecliste değerlendirilen sosyal medya yasası için sonunda nihai karara varıldı. 

Geçtiğimiz haftalar içerisinde içerik içerik üreticileri ile ilgili yeni bir vergilendirme düzenlemesinin mecliste değerlendirileceği açıklanmıştı. Şimdi ise bu açıklamaların ardından konu mecliste yer aldı ve beklenen karar da sonunda verildi. Konuyla ilgili olarak TBMM’ye sunulan öneri karşısında karar verildi. 

İnternet üzerinden para kazananlar için yeni vergilendirme

4 6

Ülkemizde internet mecralarından gelir elde eden kişiler için halihazırda bulunan bir vergilendirme sistemi vardır. Örnek vermek gerekirse web siteleri ve YouTuber’lar elde ettikleri gelire göre bir miktar vergi ödemek zorundalar. Fakat şu ana kadar sosyal medya platformlarından gelir elde edenler için resmi bir vergilendirme sistemi bulunmuyordu. Konuyla ilgili beklenen karar verildi. 

Yeni alınan karar göre sosyal medya platformları üzerinden gelir elde eden kişiler artık yüzde 15’lik bir stopaj vergisi ödeyecek. Bu, kazancı 640 bin TL olan kişiler için geçerli olacak. Bir diğer açıdan ise küçük esnaf olarak kabul edilen ve kazançları 850 bin TL kadar olanların kazancı ise gelir vergisinden muaf tutulacak. Söz konusu bu yeni yasalar ilgili olarak elektronik ortam kapsamında vergi uygulamalarında da yeni düzenlemeler yapılacağından söz edildi. Bu anlamda Vergi Usul Kanuna göre ‘elektrik defter beratı’ ve ‘elektronik muhasebe fişi’ tanımları da artık kullanımda olacak. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda yeni gelişmeler yaşanabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir