Çoğu akıllı telefon kamera sensörünün arkasındaki isim olan Sony firması, yeni sensörler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Firmanın yakında çıkacak olan IMX903 ve IMX907 sensörleri detaylandı.

Sony’nin akıllı telefonlara yönelik en büyük görüntü sensörü olan 1 inç boyutundaki IMX989 sensörü çoğu kamera odaklı telefonda yer alıyor. Aynı zamanda, boyutun önemli olmadığı ve Sony’nin resmi olmayan bilgilere göre çıkaracağı iki sensör diğerlerinden boyut olarak daha küçük olacak ancak aradaki boyut farkını yeni tasarımlarla kapatacak.     

Sony’den Yeni Sensörler Geliyor

Sony’nin açıklamasına göre Sony IMX903, 48 MP çözünürlüğe ve 1,4 µm piksellere sahip 1/1, 14″ bir sensör olacak. Çift piksel otomatik odaklanma desteklenmekte olacak, böylece her piksel her biri0.7 x1.4 µm boyutunda iki foto diyottan oluşmaktaolacak.Bununla birlikte sensör Dolby imzalı Geniş Dinamik Aralık teknolojisi kullanılmakta olacak ve yüksek kare hızlarında 4K  videotape çekilebilecek. Tüm bunlara ek olarak IMX903, Sinematik Modu destekleyecek, dolayısıyla  videotape performanslı telefonlar için bu sensör iyi bir seçim olacak gibi gözüküyor.       

Ayrıca Sony IMX907,1/1.12″ boyutuyla neredeyse aynı boyuta sahip ancak 50 MP çözünürlüğe sahip olacak. Piksel boyutları 1,4 µm şeklinde aynı kalacak ancak dörtlü piksel otomatik odaklama için her biri dört foto diyota( 0,7 x 0,7 µm) bölünüyor.    

Genelde, çift piksel AF sensörleri kendi doğal çözünürlüklerinin iki katına kadar görüntü çıkışı sağlamakta.Dolayısıyla üreticiler isterlerse IMX903’ü 96 MP modunda, IMX907 ise 200 MP modunda kullanabilmekte. Bu da Sony’nin uzun zamandır  strain kez Samsung’un sensörleriyle yarışma şansı veriyor.Son olarak bu sensörlerin ne zaman çıkacağı veya hangi telefon modellerinde kullanılacağı daha belli değil. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir