Geçtiğimiz günler içerisinde gündemde bomba etkisi yaratan Microsoft’un oyun dünyasının lider isimlerinden Activison’ı satın alması durumuyla ilgili olarak Sony’den beklenen açıklama geldi.

Geçtiğimiz günler içerisinde Microsoft, Activision’ı son derece yüksek bir ücret karşılığında satın alacağını açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından ise olan bir diğer oyun şirketi Soby’ye oldu ve şirketin hisseleri bir anda düşüşe geçti. Satın alma ile ilgili Sony tarafından beklenen açıklama ise bugün geldi ve Microsoft’un Activision oyunlarının çok platformlu olmaya devam etmesinin gerektiğinin altını çizdi.

Samsung, Tab S8 görüntülerini yanlışlıkla sızdırdı

Sony, The Wall Street Journal’a Activision Blizzard’ın Microsoft tarafından alınması ile ilgili olarak birtakım açıklamalar yaptı. Bir Sony sözcüsü; “Microsoft’un sözleşmeye dayalı anlaşmalara uymasını ve Activision oyunlarının çok platformlu olmasını sağlamaya devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Sony, Microsoft’a tepki gösterdi

PlayStation, Activision ile uzun bir zamandır bir iş ortaklığı gerçekleştirdi ve yıllardır Call of Duty’nin pazarlama haklarını elinde tutuyor. Sony şu an için çeşitli süreli anlaşmalar, güçlendirmeler ve diğer özel içerikler için Activision şirketine bir takım ödemeler yaparken, PlayStation markası Call of Duty reklamlarında halen görünmeye devam ediyor. Microsoft adına, Xbox başkanı Phil Spencer daha önce “toplulukları diğer platformlardan uzaklaştırma niyeti” olmayacağının altını çizmişti. Çok platformlu Call of Duty: Warzone gibi halihazırda bulunan oyunların, Microsoft’un 2023’te Activision Blizzard’ı satın alması tamamlamasının ardından da PlayStation’dan kalkmaması muhtemel olarak görülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir