Sony Xperia XZ yeni bir sorunla karşı karşıya. Eğer telefona format atıldıysa kullanıcılar bu sorunla karşı karşıya kalıyor: ‘Bu cihaz sıfırlandı devam etmek için  önceden bu cihazda senkronize edilen bir Google hesabı ile oturum açın.’

Bu sorunu gören kullanıcılar ise tam olarak ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu uyarının gelmesinin nedeni android 5.1 sürümüyle beraber gelen ve Google’ın telefonun çalınıp çalınmadığını anlamak için kullandığı bir güvenlik sistemi.

Sony Xperia XZ telefonlarında ve  bu sorunu yaşayan telefonların bu sorundan kurtulmak için yapmaları gereken şey Google Bypass.

Ancak Google Bypass işlemi Türkçe olarak yapılamıyor. Bu nedenle yapılan işlemlerin çoğu İngilizce bilgisi gerektiriyor.

Bypass’a girdikten sonra Get Started(Başlayın)’a basarak girilmeli ve hemen sonrasındaki ekranda çıkan yerde Wi-Fİ şifresinin girilmesi gerekiyor. Bu işlemden sonra İmportant İnformation(Önemli Bilgiler) ekranında çıkan listeden Check kutusundaki İmportant İnformation seçeneği seçilmeli. Buradan sonra çıkacak olan metinden bir kelime seçili hale getirilmeli. Getirildikten sonra sağ köşedeki üç noktaya tıklanılarak Asist(yardım) kutucuğunun seçilmesi gerekiyor. Ekrana gelen Google uygulaması için No Thanks( Hayır Teşekkürler) seçeneği seçilmeli.

Daha sonra tekrar Chorme aratılıp No Thanks seçeneği tekrar seçilip ardından Google’da  bit.ly/bb-bpass sayfasının adı yazılmalı. Ekrana liste şeklinde bir sayfa çıkacak. Bu sayfada bypassfrpAndroid_6 seçili hale getirilip indirilmeli.

İndirilen uygulamayı İndirilenlerden yüklenmesi gerekiyor. Eğer Ayarlar’daki Bilimeyen Kaynaklar’ı aktif hale getirilmesi gerekmektedir.

Yüklenen uygulamayı açtıktan sonra Sağ üstte Browser Sign-in seçeneğine tıklayarak oturum açılması gerekiyor. Oturum açma işlemini bitirdikten sonra telefonu yeniden başlatmak yeterli olacaktır. Artık kullanıcılar doğrulama sayfasıyla karşılaşmayacaklardır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir