Sony Xperia 1 V modeli geçtiğimiz yıl 11 Mayıs’ta gözler önüne çıkarılmıştı. Anlanan o ki, Japon teknoloji devi bu yıl da aynı takvimi uygulayacak gibi görünüyor. Weibo sitesinde yapılan bir paylaşıma göre, Sony Xperia modeli 1 VI 17 Mayıs’ta tanıtılmaya hazırlanıyor.

Weibo kaynağında yayınlanan afişte 17 Mayıs’ta hangi telefonun tanıtılacağı konusunda net bir ifade kullanılmamakta. Fakat Sony’nin geçmiş takvimi ve son zamanlarda çıkan sızıntılara bakınca bu cihazın Xperia 1 VI olması ihtimali oldukça kuvvetli olduğu gözüküyor.

Sony Xperia 1 V modeli geçtiğimiz yıl 11 Mayıs’ta gözler önüne çıkarılmıştı. Anlanan o ki, Japon teknoloji devi bu yıl da aynı takvimi uygulayacak gibi görünüyor.

Sony şirketinin yeni amiral gemisinde 4K ekran çözünürlüğünden ve 21:9 görüntü oranından vazgeçilmesi ve iki alanda da endüstriyel standartlara daha uygun bir çözümün benimsenmesi amaçlanıyor. Xperia 1 VI cihazın selefine kıyasla daha kısa ve geniş bir cihaz olacağı da verilen bilgiler arasında yer aldığını görüyoruz.

Son gelen dedikodulara göre, akıllı telefon selefi Xperia 1 V ile birebir aynı kamera sistemine sahip olacağı söyleniyor. Bu alana yönelik iyileştirmelerin yazılımsal işlemlerle yapılacağı ifade ediliyor. Sony markasının da teknoloji dünyasının diğer üyeleri gibi “AI” treninin peşine takılacağını tahmin ediliyor.

 

Sony Xperia 1 VI, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 İşlemcisi İle Gelecek

Sony firmasının yeni amiral gemisi Xperia 1 VI’nın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı da iddialar arasında yer almakta. Bu yeni işlemciye en az 12 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Önümüzdeki yaklaşık bir aylık süre zarfında Sony’den Xperia 1 VI için yeni haberler ve sızıntılar gelmesi bizlere sürpriz gelmeyecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir