Sony ve Apple arasında sürpriz bir ortaklık duyuruldu. İki şirket arasında yapılan anlaşma sonrasında duyurulan gelişmeye göre PlayStation 4 konsol sahiplerine ücretsiz bir Apple TV denemesi hediye edilecek. PS5 sonrasında PlayStation 4 için de benzer hamle yapan Sony kullanıcılarına bir hediye sunarken Apple da potansiyel Apple TV+  kitlesini geliştirecek. Resmi açıklamaya göre kampanyan yararlanmak isteyenlerin mevcut bir aboneliğinin olmaması ve yeni Apple TV+ abonesi olması gerekecek. Yeni müşterilere yönelik geliştirilen kampanyada herhangi bir bölge ya da kullanıcı sınırlaması yapılmadı. Bu bakımdan Sony PS4 sahibi olanlar, Apple’ın özel akış servisini deneyebilecek.

Apple TV+: PS4 kullanıcıları için üç ay ücretsiz olacak

Apple TV Plus ücretsiz aboneliği tüm Sony PS4 kullanıcılarına yalnızca sınırlı bir süre için gelecek. 3 ay ile sınırlandırılan kullanım, 3 ay boyunca sınırsız bir şekilde servisten yararlanılmasını sağlayacak. Tanıtımlara göre tekliften yararlanmak isteyen kullanıcıların PlayStation Store’da oturum açması, PlayStation Network ID’leri üzerinden tanımlama yapması gerekecek. PS Store üzerinde yer alan Apple TV Plus uygulamasının cihazlara kurulması, varsa Apple kimlikleri ile oturum açması yoksa da yeni bir kimlik oluşturmaları yeterli olacak. Apple TV+ servisine başarılı bir şekilde giriş yapıldıktan sonra 3 aylık deneme süreci başlayacak. Bu deneme sürecinde Apple kimliği ile PlayStation Network kimliği birbirine bağlanacak.

Sony, PS4’ü desteklemeye devam ediyor

Apple TV+ teklifi daha önce PS5 sahipleri duyurulmuştu. Bu duyuru sonrasında çoğu PS4 kullanıcısının teklifin sadece PS5 ile geçerli olmasından dolayı tepki göstermesi, muhtemelen Sony cephesinde ilgi uyandırdı. Apple ile Sony arasındaki ortaklığın PS4 kullanıcılarını kapsayacak şekilde genişletilmesi, daha fazla kişinin bu kampanyadan yararlanmasını sağlayacak. Üstelik bu yeni gelişme, Sony’nin PS4’ü hala önemsediğini ve ciddi şekilde desteklediğini de gösteriyor. Şubat ayı içerisinde Horizon Forbidden West ve bu ay Gran Turismo 7’nin desteklenmesi bunun en önemli göstergesi.

PS4 kullanıcılarının büyük bir bölümü şu anda God of War Ragnarok için müjdeli bir haber bekliyor.  Sony’nin Apple TV+ ile ortaklık kurması, Project Spartacus hakkındaki söylentilerin hemen ardından geldi. Bu anlamda dikkat çekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir