Türkiye’de pazar payında büyük yer kaplayan Sony’nin Türkiye pazarından ayrılacağı gündeme geldi. Şirketin konuyla alakalı yaptığı açıklama ‘’Türkiye’den yüzde yüz çıkacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır’’ yönünde oldu. Sony’nin Türkiye’den çekilmesinin ana nedenleri arasında yüksek kur farkı ile doğan tedarik sorunu olduğu düşünülüyor. 

sony turkiyeden cekiliyor mu iddialara ne cevap verdi

Türkiye’de etkisi yoğun olarak hissedilen ekonomik kriz sonrası pek çok teknoloji markası zarara uğradı. Japon teknoloji markası Sony de ekonomik krizden zarara uğrayan markalar arasında yer alıyor ve son zamanlarda Sony’nin Türkiye pazarına veda edeceği söylentiler arasındaydı. Şirketin son iş gününde çalışanlara konuyla alakalı bilgilendirme yaparak Türkiye faaliyetleri distribütörler aracılığı ile devam ettireceğini açıkladığı söylendi.

Sony’nin Türkiye faaliyetleri distribütörler ile sağlanacak 

Dijital hizmet sunan PlayStation Plus gibi hizmetler devam edecek. İnceleme.co’ dan Mert Yamak sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda konuyla ilgili duyumlarını yayınladı. ‘’Sony’nin Türkiye’den çekileceği bir süredir konuşuluyordu. Aldığım net bir duyuma göre Sony, kamera grubu hariç Türkiye ofisini kapatma kararı aldı. Şirket artık diğer ürün gruplarına (TV, kulaklık, konsol vb) TR pazarında olmayacak’’  ifadelerine yer verdi.

İddialarla ilgili olarak Sony’den de açıklama gecikmedi:

Şirket, Türkiye pazarından bütünüyle ayrılmayacaklarını dile getirdi.  Sony’nin açıklaması:

‘’Türkiye’den %100 çıkacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. TV ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir.’’ 

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir