Sony, çocukların uygunsuz içerikleri görmesinden korktuğu için Roblox uygulamasını PlayStation konsollarından kaldırdı.

Ryan, geçtiğimiz yılların başlarında yatırımcılara neden Roblox’u istemediğini açıklamıştı. “Tarihsel olarak, PlayStation’da oynayan çok sayıda çocuk nedeniyle, onları potansiyel olarak istismar edebilecek herhangi bir şeye açma konusunda çok dikkatli olduk.” açıklamasında bulunmuştu. Ryan, diğer yandan Roblox’u , Sony’de görmek isteyen yatırımcıları için ise, ” Ancak son birkaç yıldır bu politikaları gözden geçirdik ve bu konuda biraz rahatladık. Çok uzun süredir tutucuyuz ve şu anda Roblox’ta insanlarla iletişim halindeyiz. Durumun değişeceğini umuyoruz.” dedi.

Roblox her yaştan kullanıcısına önem veriyor

Roblox

Bu açıklamalar bir yıldan uzun süre önce yapılmış olsa da Roblox hala Playstation konsollarında yer almıyor. Kullanıcıların kendi yarattığı içerikleri oluşturmasına, paylaşmasına ve oynatmasına imkan sağlayan ve oldukça sevilen oyun, Xbox, iOS, Android, Windows ve macOs içerisinde oynanabiliyor. Nintendo, Roblox’un Switch içerisinde yer almaması hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Konsol üreticisi çıktığı günden bu yana uygunsuz içeriklerin çocuklardan uzak tutulması için dikkatli davrandı.

Roblox, 2021 yılında ebeveynlerin çocuklarının oynadığı kullanıcı yapımı oyunları kontrol etmelerine imkan sağlayan bir içerik derecelendirme sistemi tanıtmıştı. Platformun günlük kullanıcılarının yarısından fazlasını 13 yaşındaki çocuklar oluşturuyor. Yasadışı maddeler, cinsel aktivite ve küfür içeren içerikler yasaklansa da zaman zaman kuralı çiğneyen içerikler, kullanıcıların oluşturdukları başlıklar altında sınırı aşabiliyor. Roblox büyüyen kullanıcılarına da önem veriyor ve 17 yaş üstü kullanıcıları için içeriklere izin veriyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir