Sony PlayStation 5 yazılımın beta sürümünde testlere başladı. Çarşamba günü itibariyle yayınlanmaya başlanan Beta sürümleri, kullanıcıların ayarlarında ve sesli komut özelliğinde yeni seçeneklere sahip olmasını sağladı.

Sony tarafından piyasaya sürülen Beta sürümünü test etmeye başlayan kullanıcılar artık “Hey PlayStation” komutunu vererek uygulama, oyun ve ayarlar üzerinde istediği şekilde değişim yapabilecek. PlayStation ile şarkı dinlemeyi sevenler için sesli komutlar çok daha kolay bir şekilde yönetim sağlayacak. Şarkılar arasında geçiş yapmak, farklı bir içeriği açmak ya da şarkıları kapatarak oyuna geçiş yapmak PlayStation 5 sesli komutlar özelliği ile çok kolay bir şekilde yapılabilecek.

PS5’te sesli komutlar ABD ve İngiltere’de sunulacak

PlayStation 5 sesli komutları özelliği başlangıç aşamasında sadece İngilizce desteklenecek. Amerika Birleşik Devletleri ile İngiltere’de bulunan kullanıcılara sunulacak. İlerleyen dönemlerde daha farklı bölgelerde de daha geniş dil desteğinin kullanıma sunulması bekleniyor.

Yeni güncellemelerde grup sohbetlerinde de bazı değişiklikler öngörülüyor. Grup sohbetleri ve sesli sohbetler artık partiler olarak adlandırılacak. Oluşturulacak olan yeni gruplarda grubun davetsiz bir şekilde katılıma açık olup olmayacağı da özel bir şekilde belirlenebilecek. Böylece kullanıcılar daha kişisel bir deneyim elde etme, arkadaşlar ile daha fazla etkileşime girme imkânına yeni güncellemeyle sahip olacak. 

Yeni güncellemede üstelik belirli oyunları ya da uygulamaları ana ekranda ön planda tutabilme seçeneği getiriliyor. Ödül kartlarının tasarımında değişiklik yapan Sony, yeni güncellemesi ile adeta PlayStation 5 deneyimini yeniden başlatıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir